Продужен притвор осумњиченима за убиство Башића

Бањалучанину Александру Миљатовићу осумњиченом за убиство Раденка Башића, начелника криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор и Игору Репајићу, којег терете за помагање, Окружни суд у Бањалуци продужио је притвор за још два мјесеца.

Република Српска 21.04.2022 | 13:31
Продужен притвор осумњиченима за убиство Башића

Републичко јавно тужилаштво затражило је продужење притвора за њих због бојазни од утицаја на свједоке, доказе и саучеснике, бјекства, као и тежине кривичног дјела и бојазни од ремећења јавног реда и мира.

Такође, продужење притвора за два мјесеца Далибору Раилићу званом Дуги, који је означен као наручилац злочина, затражило је Тужилаштво БиХ, али због другог кривичног дјела, потврђено нам је из Тужилаштва.

Наиме, Раилића терете да је повезан са криминалном групом која се бавила међународном трговином дрогом.

Башић је убијен 21. марта у приједорском насељу Пећани, а као директни извршилац злочина осумњичен је Миљатовић, док је Раилић означен као наручилац злочина, али он је у притвору одлуком Суда БиХ због сумње да је био члан криминалне групе за организован шверц дрогом.

Репајића терете да је након злочина помогао куму Миљатовићу да побјегне  с мјеста злочина.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дивно

21.04.2022 14:10

Па,не ради се ту о истрази убиства Давида Драгичевића,па да се процес развлачи 4 године. Давид је само колатерална штета режима,као и многи други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

21.04.2022 16:34

Два лоса убисе Милоса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

21.04.2022 21:31

Све тузно и залосно.