"Када је СДС санкционисан нико није хтио да се састане са њима"

- Ја ћу вас подсјетити када је СДС санкционисан и када су их све поскидали, нико није хтио да се састање са њима...

Република Српска 20.04.2022 | 21:19
"Када је СДС санкционисан нико није хтио да се састане са њима"

“Земље ће појединачно уводити санкције Додику, мислим да ће Холандија прва. Ја не очекујем никакав консензус ЕУ да се сви сложе, знали смо да Мађарска неће из својих интереса. Сада имамо сенаторе који су дошли, за мене је та посјета, најзначајније је да су рекли – ево нас ту смо”, казала је Свјетлана Ценић у Пресингу Н1, коментаришући данашњи скуп у Бањалуци.

Ја ћу вас подсјетити, каже она, када је СДС санкционисан и када су их све поскидали, нико није хтио да се састање са њима.

"Амерички амбасадор се тада хтио састати са мном, али није са премијером који је из СДС-а. Није било теоретске шансе да могу уопште да се надају“, додала је.

На питање шта се Шта се промијенило. Ценићева је казала да се Додик и декларише као руски човјек.

“Он се и декларише као руски човјек, узвикује живјела Русија. Не треба доводити питање чији је и за кога навија. Да сам на његовом мјесту уградила бих у врат шипку и вентилаторе и окретала се око себе из све снаге. Он је са Американцима лако могао годинама, без посљедица, са санкцијама па опет није онако како је другима увођено. Ја бих на његовом мјесту била јако опрезна и гледала око себе. Видите колико се здушно труди“.

“Имате ред ових који су се набили са задње његове стране и једно на друго се слажу, па човјек се пита гдје је ту кичма и достојанство. Само су храбри у маси, а када се спомене Путин то је стајање мирно“, појаснила је и додала:

“Неће смјети издати Путина, ту су сурове казне. Гледали смо како су прошли људи који су се окренули против руке која их је одгајала“.

Ми смо, каже она, ово толико пута гледали да је мени већ зло.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Питање

20.04.2022 19:53

Питање за СНСД и све који подрзавају за Додика. Засто сам ја, као демобилисани и двапут рањавани борац ВРС, присиљен да идем у федерацију и тамо радим? Засто у Српској нема посла, засто је тамо веци стандард и веце плате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато сто

20.04.2022 20:59

Додик економски сиромаши РС а влада на по принципима феудалног водје.. Сто висе србовања то боље а ФБиХ држи 90% намјенске и 70% остале индустрије а поготово сто је плата цца 250 км већа јер у ФБиХ топли је неопорезив

Name

Питамје на питање

21.04.2022 03:46

Ех брате мој драги.Ако не знас одговор на то питање онда си ти дзаба ратовао и дзаба радис,није битно где.

Name

Ре питање

21.04.2022 06:10

Зато што у Федерацији тече мед и млијеко, зато што тамо нема корупције и што се две ради по плану и како треба. Јест, ал' мало сутра. Боту.

Name

ре питање

21.04.2022 08:10

па зато сто је веца плата,засто су људи исли и иду у Њемацку радити,исто ко и ти,

Name

Приједорцанин М.

20.04.2022 21:26

Светлана.тацна и прецизна констатација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

20.04.2022 21:36

Није то истина. Кажу да је тада промовисани, а данас предсједник главне владајуће партије, штрајковао глађу 10 дана - као симболичан чин, против тадашњих одлука. Касније су га једва натјерали да преузме власт. Скоро па пушком. Он стално викао - "Не". Иначе, у Србији и овдје се сада види у овој ситуацији, ко је "дужан" Путину. Вучић није. Зато код њега и нема неког личног страха. Ништа му није "наобећавао", па да "није испунио". Онај ко је престрављен тамо у Србији је Дачић. А овдје Милорад. И зато "копају свим и свачим", да буду на страни Путина. Она враћена икона, је била само једно од упозорења. Нешто сте обећали, нисте испунили. Вјероватно сте и за тај интерес, остварили и неки свој лични интерес - у самој Русији, или од саме Русије. Додуше, Дачић је већ годинама "заљубљен" у ону "Захарову". "Несрећно", додуше. Па код њега, може бити и тај разлог. Углавном, када тако "сарађујеш", са било ким - па и са Русијом, издаја и покушај "муљавине" се не опрашта! Само, за разлику од неких, који те ставе у затвор, кућни притвор, "скину" са власти - Русија и њени лидери, вијековима се на други начин обрачунавају са својим "дужницима". Што наравно никоме не желим, али то су неке чињенице, како то функционише ("чајеви", "тровач гаћа", "плутонијум" и слично).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ценицка

20.04.2022 23:16

Знам и тебе пушко кад си метак била. Сада као све знаш али реци народу да си и ти била на власти и да ништа бољи нисте били од ови садашњих. Сви сте ви гулили буџет и богатили се од краја рата па до данас.

Name

@ценицка

21.04.2022 06:09

Је ко закисла посла, неприма метак Па сад лапрда без везе.

Name

Ре Ценицка

21.04.2022 06:12

Јесте. Прво је гулила буџет РС, а сада се прешалтала у ФБиХ и за паре се прави паметна гостујући по телевизијама.

Name

Александар

21.04.2022 10:59

Свака ти је ка'Његошева.Све речено,и уз Божију помоћ да буде и остварено. Да овај опљачкани,уцијењени,и застрашени народ почне дисати пуним плућима.