Моззарт помаже вишечланим породицама широм Српске

Кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“ обрадовали бројна удружења породица са четворо и више дјеце

Република Српска 20.04.2022 | 16:34
Моззарт помаже вишечланим породицама широм Српске

Регионални лидер у приређивању игара на срећу пружа подршку расту наталитета кроз донације удружењима вишечланих породица широм Републике Српске. До сада су, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, уз помоћ племенитих кладилаца, обрадовали броја удружења са четворо и више дјеце. Акција је настављена донацијама у Прњавору, Лакташима и Рудом, а у тамошњим удружењима не крију срећу због Моззартове подршке. 

Удружење породица са четворо и више дјеце у Прњавору је основано 2007. године, а тренутно окупља 131 породицу међу којима је најбројнија са деветоро дјеце. Члановима пружају помоћ у остваривању свих њихових права, дијеле пакетиће поводом празника, организују радионице, а породицама које се баве пољопривредном су, уз помоћ општине, обезбиједили пластенике. С обзиром на то да немају стално буџетско финансирање, подршка донатора много им значи, а од Моззартове донације су обезбиједили породицама по ваучер за набавку потрепштина.

-Сви чланови удружења су одушевљени и позитивно изненађени овом донацијом компаније Моззарт. Често читамо у медијима колико Моззарт помаже широм наше земље, па нам је драго што је помоћ стигла и нама- каже Данијела Кнежевић, предсједница Удружења породица са четворо и више дјеце Прњавор.

И Удружење 4+ из Лакташа основано је 2007. година, а тренутно броје 120 породица. Најбројнија породица има чак 12 дјеце, а свим члановима се труде помоћи да обезбиједе основне потрепштине за дјецу. Организују подјелу прехрамбених и хигијенских пакета, а поводом празника дарују дјецу пригодним пакетићима.

-Заиста смо захвални компанији Моззарт јер су препознали да је нашем Удружењу потребна помоћ. Уручену донацију смо искористили за набавку школског прибора за дјецу. Та помоћ нам заиста много значи- каже Славица Голубовић, предсједница Удружења породица са четворо и више дјеце Лакташи. 

И Удружење вишечланих породица из општине Рудо постоји 15 година. Од укупно 40, најбројнија породица у удружењу има шесторо дјеце. Као и у другим удружењима овог типа, боре се да свакој породици пруже све што им је потребно, посебно када је  питању лијечење. 

-Донацију која нам је стигла из Моззарта смо усмјерили на лијечење једног дјечака из нашег Удружења, а за још три породице смо обезбиједили прехрамбене пакете. Сви чланови су веома захвални овој компанији на пруженој подршци- каже Гордана Новаковић, предсједница Удружења породица са четворо и више дјеце Рудо. 

Удружење из Рудог има подршку локалне заједнице, а кроз пројекте су успјели и да покрену Дневни центар за њихове чланове који су у пензији, а чија су дјеца одрасла. За незапослене мајке организују едукације за рад у геронтолошким установама. 

Осим овим, Моззартове донације, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“ су стигле још бројним удружењима вишечланих породица широм Српске, а подршку овог популацији ће наставити да пружају и у наредном периоду. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МВ

20.04.2022 15:54

Подрска Моззарту правим Српским добротворима. Насој фирми сто паре оставља у Српским земљама а не Аустрији као лутрија РС.

ОДГОВОРИТЕ