“Када видите бину, озвучење и медијску пажњу јасно је да то није скуп борачке организације"

“Када видите бину, озвучење и сву логистику као и медијску пажњу јасно је на прву и лаику да то није капацитет борачке организације да сву логистику и финансије изнесу за такво нешто. Неко им пружа подршку и очигледно је да је то власт", нагласио је Станивуковић.

Република Српска 20.04.2022 | 14:11
“Када видите бину, озвучење и медијску пажњу јасно је да то није скуп борачке организације"

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, за Н1 је говорио о бројним темама, између осталог, и о састанку са Кристијаном Шмитом , високим представником у Босни и Херцеговини, с којим би се, како је навео, требао састати након празника. Открио нам је и шта ће му поручити на састанку.

Осврћући се на одржавање данашњег скупа “Слобода” у Бањалуци, Станивуковић је истакао да принципијелно и суштински подржава сваког борца, као и човјека па чак и онда када се бори и за своја, али и за права власти или опозиције.

“И због породичне ситуације коју сам проживио, принципијално сам за борце. Град Бања Лука је одговорио захтјеву за окупљање чак и ако он није правовремен. Према томе, сматрам да смо тиме показали једну ширину као и наш однос према борцима.

Оно што исто тако сматрам и имам право рећи јесте да се криза не само у Републици Српској и Босни и Херцеговини већ и у регији и свијету не рјешава петицијама, па тако петиција о закону Валентина Инцка је упућена, али она ништа није донијела. Исто тако сматрам да се овакви проблеми не рјешавају ни протестима, али сматрам да је добро да се чује протестни па и политички глас из Српске”, навео је Станивуковић.

Даље је истакао да је добио позив од бораца да Град Бања Лука испразни одређене паркинге.

“И то добијам позив у 10 сати како би скуп имао сву логистику. Очигледно, није право вријеме, али Град Бања Лука ће урадити све јер и демократски и људски принципи ми налажу да град буде у том погледу максимално отворен. Сматрам да намјера власти да све нас смјести на један или на други фронт патриота или издајника црнобијеле политике је вријеме које треба проћи”, казао је градоначелник Бање Луке.

Питали смо да ли сматра да је данашњи скуп на неки начин подршка Милораду Додику?

“Када видите бину, озвучење и сву логистику као и медијску пажњу јасно је на прву и лаику да то није капацитет борачке организације да сву логистику и финансије изнесу за такво нешто. Неко им пружа подршку и очигледно је да је то власт.

Али опет принципијелно добро је да се чује један глас па и политичко-критички став. Евидентно је да иза тога стоји власт и то је тако нема разлога за филозофирањем, али и то је дио политике, а ја нећу осуђивати било ког борца.

Нека то сада буде један од начина да се чује став којег и ја заступам, а то је да смо против санкција, наметнутих рјешења, да чувамо имовину наше РС, а да је све на овај или онај начин у овој држави обојено, али то је ваљда већ свима јасно за више од 20 година”, нагласио је Станивуковић.

Каже да ће се са високим представником у БиХ Кристијаном Шмитом састати највјероватније након празника, али да ће јавност о свему бити на вријеме обавијештена.

“Много је тема за разговор, ово је тешка ситуација. Разговарати треба и мој став је да Бања Лука, Срби и Република Српска требају увијек бити за преговарачким столом, увијек бити у игри не ван ње и сматрам да се прије или касније сваки сукоб и несугласица завршава разговором и рјешењем.

Мислим да је вријеме да почнемо разговарати и проналазити рјешења, а теме ће бити многобројне и оне које ћу ја наметнути, али и оне о којима ће Шмит причати. Мој став ће бити патриотски и национално освијештен, биће у складу са ставовима и закључцима Народне скупштине Републике Српске. Изнијећу тај став, али бићу отворен чути и другу страну”, истакао је.

Једна од тема које ће Станивуковић наметнути на састанку са Шмитом, како каже, биће да је принципијелно против бонских овлаштења, што је, додаје, глас који се чуо и из Србије.

“Против тога да се узима имовина која припада Републици Српској, против тих наметнутих рјешења, да је Република Српска неупитна и трајна, да смо за дејтонску БиХ за њен територијални интегритет и европски пут. Чак сам у једном од разговора чуо да је Шмит рекао да није упитна Република Српска и њено постојање, међутим, постоје и друге одлуке које се намећу, а за које ми нисмо и сматрам да то требам рећи”, додао је Станивуковић.

(Н1)

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Борац ИИ Романијске

20.04.2022 12:22

Данас из Соколца кренула четири аута. У аутима четири борца и једанаест радника шумарства. Е туго моја. Нико никада висе не може помирити борце СНСД и СДС. Шта нам уради тракториста из Бакинаца. Колико он желио добро борцима толико Бог њему помогао и његовој породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романијцу

20.04.2022 13:37

Није то само тракториста урадио. И друга страна је подједнако толико крива, а ми смо најкривљи.

Name

Ре

20.04.2022 13:38

Отисло је њих много висе али бораца нема,опста мобилизација у Сокоцу била,вец објављују "активисткиње "снсд-а Соколацког слике из Рибарске прице,СТРАСНО!!!

Name

Ре

20.04.2022 14:10

Мени су обецали двије скољке јаја кад се вратимо

Name

Ре

20.04.2022 14:33

Ово је брука и срамота,покрали балавци суму и иду а борци немају за лијекове!!!

Name

20.04.2022 12:26

Сви сте ви добри док не освојите фотељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2022 16:02

власт и треба подрзати борце

Name

РЕ XЛ

20.04.2022 16:34

НАЈВЕЦЕ ЗЛО СУ ОНИ КОЈИ ТАКО РАЗМИСЉАЈУ. ТАКВИ ДРЗЕ ОВУ ВЛАСТ. НИ БРАЦА БЛИЗАНЦИ НИСУ ИСТИ. ПОСТОЈЕ И ПОСТЕНИ ЉУДИ.

Name

Ацо

20.04.2022 12:29

Није ми јасно ста је лосе ако борацкој власт пруза подрску за организацију.Па сигурно сами не могу и не требају то изфинансирати...Људи моји зар је битно ко организује,засто се опозиција није сјетила да организује протест поводом отимања надлезности...Зиве у том ограниценом простору гдје је само вазно бити контра власти.Па ово је апосолутно легитиман разлог за протест.Ево нека СДС организује протест против неке друге битне ствари и ја цу доци,сам Бог зна да нам разлога не фали...Али незгодно је кад се уздас у то да це те странци довести на власт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ботино

20.04.2022 13:31

овај скуп је најављен као скуп бораца а под пријетњом отказа секта на скуп тјера хиљаде и хиљаде људи који раде у институцијама Српске који по годинама никад нису могли бити борци значи МРШ ботино крезуба! МРШ!

Name

Ре

20.04.2022 13:46

Јеси ли био на протесту бораца због њиховог лошег положаја? Да ли је тада власт требала да пружи логистичку подршку?

Name

Хало Ацо

20.04.2022 14:48

Говориш о Додику? Зар странци не доведоше њега на власт?

Name

Свезналица

20.04.2022 15:56

Исто мислим.

Name

ре ботино

20.04.2022 16:04

па ето ботино вецина је против отимања надлезности,било теби криво или не

Name

Градјанин БЛ

20.04.2022 12:30

Све је тачно што Драшко говори по питању данашњег скупа. Ста онај Кременовић звани Пугер има возати онај камион са разгласом и заставама! Снсд полтрон обични, упрегли га из странке шефови... Срамота је ово велика за БОРС ста су дозволили, политика им није требала на њиховом скупу... Смјените своје руководство јер раде само за свој интерес исто као и онај Ћургуз сто је радио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2022 16:06

па пугер је против отимања надлезности,зато зове на протесте ко мисли као и он

Name

20.04.2022 12:35

Немој тако прицати Станивуковицу.Па зар и ти тако мислис.Немој да губимо твоје повјерење.Знас ли да се близе избори.Размисли добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

20.04.2022 12:43

Уцјењена раја има превоз и сендвић да дође на митинг.Пријети се отказима ко не дође.Толико о спонтаном окупљању народа.Јадно и бједно.Предизборни спинови Баје на одласку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цедомир

20.04.2022 12:44

Па зар је то проблем. Сутра нек организује пдп скуп, због одузимања властниства над сумама и земљом ето мене на скуп. Најбоље да нам одузму све и да дају у закуп Арапима. А ви сад писите да сам ја неки бот или ста вец, небитно, не требамо то дозволити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

20.04.2022 13:16

Проблем је. Наравно да је проблем. Зивимо у друству гдје су институције приватизоване, тузиластво и судство корумпирани и у слузби криминала, зивотни стандард је најнизи у Европи а ти и такви као ти сматрају да је горуци проблем питање власниства над земљистем од ког ни један градјанин Српске нити БиХ нема никакве користи. Та земља и суме су у цијелој БиХ заробљене у рукама криминалаца прерусених у политицаре, који и х претварају у директну лицну корист. Ми имамо много, много горуцих проблема а та питања надлезности и власниства нису нигдје при врху те листе. Да имамо у Српској постане и радне политицаре, не би уопсте било битно да ли су суме укњизене на Српску или БиХ јер би се оне користиле за добробит свих становника Српске па ста писе у катастру не би никоме било вазно. Одузели су ти људскост и мозак па оцигледно ниси ни примјетио. Али се потресас око тога сто це неко да ти "одузме" несто од цега никада ниси имао корист. Благо теби, бас си добро поредао приоритете у свом зивоту!

Name

Ре: Цедо

20.04.2022 13:28

Ниси ти Цедо бот, ти си само јако глуп и ограницених схватања назалост, а ови криминалци у странкама управо користе узасну неукост народа.

Name

З

20.04.2022 13:38

Браво

Name

Ре

20.04.2022 13:48

Зар је проблем подршка борцима када протествују због тешког положаја? Гдје је ту власт? Гдје си ти? Зар се секираш због одлука њемачког туристе?

Name

Р

20.04.2022 14:12

Хоцел ико радити и проводити закљуцке Скупстине РС или само доносити формално одлуке и циркусити❓❓❓❓Ајд да је спровро неку одлуку Скупстине па да изидју борци и бране исту,и било би смисла!

Name

Проблем

20.04.2022 14:55

Проблем је што се власт изгледа стиди тог скупа, док гура борце као организаторе, што ови не могу бити, бар не у овом обиму. Зашто власт није рекла да је организатор и позвала грађане да дођу? Чему скривање иза бораца? И ко то плаћа? Очигледно грађани кроз буџет. Ни владајуће странке не би могле својим средствима изфинансирати оволике трошкове.

Name

Пописамте Ре

20.04.2022 16:42

Одакле теби таква памет боту.

Name

моралисти...

20.04.2022 12:45

Наравно да је све јасно.Зна се ко организује и ко долази.Долазе"моралисти",али не они по људској особини,него они који МОРАЈУ доћи.Лоша и понижавајућа,епизодна улога за овај дио бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

20.04.2022 12:46

Пређи у СНСД све њихово подржаваш

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2022 16:08

а која је то твоја странка која подрзава Смита

Name

Ех

20.04.2022 13:04

Какав скуп бораца тоје скуп СНСД-а из цјеле Р. Српске то знају сви али си њих требао послати у патк Младен Стојановиц зато сто нису на вријеме тразили дозволу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавац

20.04.2022 13:04

Ма нема везе, нека си се ти са Смитом састао, то је битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

20.04.2022 13:38

Тако је

Name

Грађанин Добоја

20.04.2022 13:49

Сви који иду са аутом добијају 120км.од снсд са њиховим превозом по 20км.

Name

Ре

20.04.2022 13:49

Не, него је битна манипулација са народом. Гладни и жедни, али кад вођа пуцне прстима, добију крила.

Name

ре градјанин добоја

20.04.2022 16:10

супер,неце тросити своје паре за гориво,лијеп гест

Name

БЛ

20.04.2022 13:53

Дечко ти си се погубио тотално. Једном си ме навуко да ти дам глас, али нећеш више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сектас МРС!

20.04.2022 14:35

Драско је одувао "адута" Радојцица, а у октобру вас нема висе, стоко злоцинацка!

Name

Ре Б.Л

20.04.2022 15:07

А ти дадни глас СНСД и иди на станицу да испратиш дјете на рад у Њемачку ил' ко зна гдје .

Name

Естрада

20.04.2022 14:14

Оцел миле запјеват НЕМОЗЕ НАМ НИКО НИСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

20.04.2022 14:30

Пензионерима у приједору нуде 20км да иду аутобусом.продај се робе...

Name

Ја

20.04.2022 14:38

Пуна подрска за Драска

Name

Ре естрада

20.04.2022 15:48

МИСЛИМ ДА ИДЕ ДРУГА МУЗИЦКА.ПО СУМАМА И ГОРАМА.

Name

Чајниче

20.04.2022 14:20

Из чајнича су отисли једино радници шумског газдинства на челу са wд директором .Све го нерадник, да се представе као борци који уништавају РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

20.04.2022 14:33

Као дасте заборавили кад сте ви скупљали петиције страјковали ципали Асфалт и тако даље будите једном сви за свој народмислим ипозицију и опозицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

20.04.2022 14:43

Кад видим колико је народа знам да ће РС опстати.Волимо те Миле легендо наша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.04.2022 14:54

Док год буде оних који мисле да им је Миле дао пензију, који мисле да би РС нестала да нема Миле, који су купили основну и средњу сколу и факултет, који су уз помоц странке запосјели фотељу коју никада не би добили да је нормална власт, који су неписмени, заостали, малоумни, који су се сјатили из својих забити у градове и мисле да су досегли врхунац у зивоту, који никада нису мрднули ван РС и Србије…..е док год је таквих бице вам овако како јесте! Ја сам срецом пронасао пут за себе и своју породицу и сада могу само да се смијем свим тим биједним, крезубим сендвицарима који би и родјеног оца продали за 50КМ. Збогом зохари…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2022 19:00

Из васе поруке је видљиво само сљедеце, отишао сам јер се нисам снасао са својима.... уствари вришти, овдје сам странац, иако је систем саврсен, ја сам неприхвацени имигрант и увијек цу то бити ?

Name

Ето

20.04.2022 15:00

И Баја је најавио да ће доћи,само не знам у ком својству,као борац или....?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

20.04.2022 15:04

Полетарац, свака ти златна у коментару. Како би било лијепо да људи размишљају за добробит свију. Капа доле, још једном. Све је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ирвас

20.04.2022 15:07

Овај Додик ради исто ксо Слободан М. Доживјет ће исти јрај као Слоба. Гарантујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

20.04.2022 15:09

Све сто се десава у задње вријеме око Шмита, бораца, имовине, санкција је класична игранка око избора. Праве жртве од себе, распаљују национализам да би узели изборе. Нажалост, опет це им превара успјети, изманипулисаце народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

20.04.2022 15:17

Ниста посебно пар хиљада људи, трецина полиција и обезбједјење мало бораца и климоглавци који су покупљени по фирмама и доведени. Све у свему поробљен народ од владајуцих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрсхе 75

20.04.2022 15:20

Е Драшко друже, добио си гласове на крилима критике актуелног режима и њихових малверзација и подвала. И ово данас је њихова подвала, какви борци какви бакрачи, назови ствари правим именом и немој да то увијаш у целофан.....није то твој стил...барем до сада није био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

20.04.2022 16:25

А чему све ово ако је Господин туриста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор-ре

20.04.2022 17:20

Добро се види колики је скуп.Не треба измисљати цифре.Опозиција це добити гласове од бораца на изборима.Стета није им ово требало.Могу комотно купити каблове на изборима,немају ста тразити. Борацка И.Сарајево

Name

Марко

20.04.2022 17:21

Зар само ми борци требамо бранити РС,зар немају право сви градјани да дају подрску.Који сте ви болесници,ко немисли као ви издајници и страни плаценици знаци да смо болесници.Треба нам једна олуја да мас збрису као и у Хрватској срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

21.04.2022 05:10

У Теслићу скупили аутобус од тога већина је било радника шумарства и директора школа а најмање бораца. Брука и срамота!

ОДГОВОРИТЕ