Због рата свијету пријети глобална катастрофа

Трећина пољопривредних поља у Украјини неће се користити за сјетву пшенице и других житарица због руске инвазије на ту земљу, тврде из Одјељења Уједињених народа за координацију хуманитарних послова у Украјини, јавља Укринформ.

Свијет 20.04.2022 | 12:19
Због рата свијету пријети глобална катастрофа

- До 30 посто пољопривредних поља у Украјини ове године неће се користити за садњу пшенице, јечма, сунцокрета и кукуруза, што може изазвати глобалну прехрамбену катастрофу, јер 36 од 55 земаља које се суочавају са прехрамбеном кризом зависи од Украјине и руском извозу, наводе они.

Како је објављено, Влада је издвојила готово 20 милијарди украјинских хривњи за програме повлаштеног кредитирања након кампање за сјетву.

Пољопривредницима који посуђују до 60 милиона УАХ од банке у оквиру овог програма нуди се нулта каматна стопа на раздобље од шест мјесеци, преноси Фена.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Саса

20.04.2022 10:28

Кад смо ми зависили од Украјине. Овај свијет је тотално одлијепио.Као да ми ништа немамо, а имамо вишка хране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код

20.04.2022 10:29

Код нас је криза стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

20.04.2022 10:42

Проблем са храном и енергентима у 2022 години је најавио средином 2021 године Клаус Шваб, значи, први човјек екипе која управља свијетом. Да ли је та криза пројектована, или су се слале опомене у доброј намјери, данас није важно. Наравно, на то се надовезала криза због Украјине, а и за тај рат се знало прошле године, само се није знало ко ће први са прољећа кренути. Да поентирам, кад си изабран да промишљаш о народу у некој држави, било да си власт, или опозиција, мораш на вријеме упозоравати и нудити рјешења. ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су упозорили власт, све посланике и послали службени допис са иницијативом да се у буџету за 2022 годину обезбједи 700 милиона КМ за улагање у пољопривреду. Нико ту иницијативу у НСРС не помену, нити шта урадише по том приједлогу, после пола године гледајте на шта смо упозорили и да ли вриједи послушати зелене, све кад већ нисмо у прилици да доносимо законе и проводимо програме који су добри за све грађане Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Рибар

20.04.2022 12:24

Залосно је сто ЗЕЛЕНИ на то морају указивати, цак ста висе, трагицно, ако се зна да су ЗЕЛЕНИ у Европи, а вјероватно и сире, управо тај баласт на страни зла, ако се сире сагледа слика, јос од Јоске Фисцхера, Сцхредера,...знамо да су битна карика у власти Фр., Италије, Белгије...њихове идеје су услов за подрску, а управо они мијењају свијет на горе...тако данас свједоцимо вецим тросковима по ледјима обицног народа због разноразних пореза, накнада,...због скупље цијене хране јер велики дио иде у гориво, троскови транспорта и услуга су веци...јаз измедју богатих и сиромасних је све веци захваљујуци управо Клаусу и екипи који преко зелених мијењају климу у свјетским односима...богати це увијек имати горива, моци загадјивати по зељи, радити ста им воља, то су исти они који на расправу о Зеленој Агенди у Гласгов путују свако својим авионом, па њих 46 додје са исто толико луксузних цартер летјелица и закљуце да смо Ви и ја криви за све јер не идемо бициклима, па Сваб побједоносно закљуци да је потребно да све поскупи до те мјере да нам буде недоступно...ми се зезамо са дрвецем, отпадом...а они испаљују килотонске бојеве главе, засипају земљу УРАНИЈУМОМ, возикају се авионима, ракетама, свемирским бродовима, возе јахте које тросе као мања опстина у БиХ...униставају водотокове, просипају супљу прицу о ел.аутима, сунцевој енергији и сл.

Name

ре- ре-рибар

20.04.2022 14:22

О чему ти то, ми смо зелени Српске, боримо се да заштитимо природне ресурсе, да еколошки очистимо Републику Српску, да на основу програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА развијемо стратешке гране привреде, енергетику, пољопривреду, дрвну индистрију и туризам, да одгојимо здраву и хуману нацију, да сачувамо село и мање општине, све да не изгубимо Српску расељавањем, да.... Прошле године смо натјерали позицију и опозицију у НСРС да забране злочиначке минихидроцентрале, спријечили смо злочиначки рудник никла који би Вишеград и регију уништио, спасили смо НП Сутјеска и још много тога. Значи, ми смо домаћи- српски зелени, тако нам је име, тако се и понашамо. Не пишем ја ово због тебе, ти то знаш, пишем због честирих људи који схватају значај и потребу Српске да унутар НСРС и владе има људе који за разлику од других, што кажу, то и ураде.

Name

СВИЈЕТ

20.04.2022 12:30

Овакав свијет треба да нестане,што прије,то боље.Одавно је требао нестати,да се очисти ова земаљска кугла,заражена људским отровима,силом,неправдом и лажима!!!Нестани,свјетино,живот ниси заслужио,као такав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар

20.04.2022 12:39

Није само Р Српској са оваквом власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.04.2022 13:36

Ово они нас плаше да би могли дизати црне.Е мој народе тешко нама с њима а још горе с нама

Name

Ко је ту луд

20.04.2022 16:52

Прво су сви похрлили у глобализацију а сад им висе не одговара па незнају како да се раздвоје,бозе само ?‍♀️

ОДГОВОРИТЕ