Експлозија метана у руднику - четири особе погинуле

Четири особе су погинуле, а седам се води као нестало у руднику угља на југу Пољске, рекао је високи владин званичник, након што је власник рудника рекао да је највјероватније рано јутрос дошло до експлозије метана.

Свијет 20.04.2022 | 12:15
Експлозија метана у руднику - четири особе погинуле

Власник рудника компанија "ЈСВ" саопштила је да се вјероватна експлозија у руднику угља Пниовек у Павловицама догодила нешто послије поноћи на дубини од 1.000 метара. У јами су се у том тренутку налазила 42 рудара, од којих је 21 превезен у болницу.

"То је веома жалосна информација. Четири рудара су погинула у експлозији у руднику Пниовек, у току је потрага за седам рудара. Саучествујем у болу и молим се заједно са породицама настрадалих", рекао је замјеник премијера Јацек Сасин на "Тwиттеру".

Већина повријеђених задобила је опекотине, рекли су љекари новинарима.

Компанија је саопштила да 13 тимова ради на спасавању рудара, али да су сада те активности привремено стопиране.

"Акција спасавања је привремено обустављена све док се баријера од прашине, која штити базу спасавања од експлозије метана, не обнови", наводи се у саопштењу компаније.

Извор наводи да породицама страдалих рудара помажу психолози.

Пољски премијер Матеуш Моравјецки рекао је да су његове "мисли и молитве" са породицама рудара и да ће отпутовати у то подручје.

(Агенције   Фото:Извор: Доминик Гајда/Агенцја Wyборцза.пл виа РЕУТЕРС)

Коментари / 0

Оставите коментар