Априлски снијег прекрио Гацко и Невесиње

Под бијелим покривачем прекривени су јутрос Невесиње и Гацко, што није чест случај да снијег чак три пута пада у априлу.

Република Српска 20.04.2022 | 09:38
Априлски снијег прекрио Гацко и Невесиње

У ове обје општине у источној Херцеговини висина снијега је пет центиметара, па и они најстарији становници овог дијела Српске не сјећају се сличног сценарија, али очигледно да се зима не предаје, чак ни у прољеће.

С обзиром на то да су дјеца на прољећном распусту, могу да уживају, па умјесто да беру прве љубичице поново ће правити Сњешка Бијелића.

Због сњежних падавина отежан је и саобраћај на путу Гацко-Фоча, гдје је пало између пет и 10 центиметара снијега. Из Републичког хидрометеоролопког завода најавили су разведравање у поподневним часовима, пише Глас Српске.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по мокрим и клизавим коловозима, а додатан опрез неопходан је у планинским предјелима гдје има расквашеног снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Из АМС упозоравају возаче на учестале одроне земље и камења на дионицама у усјецима и поред камених косина, те им савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Приједор

20.04.2022 08:14

У Приједору пало пола метра снијега, колапс, не иду аутобуси, саобраћај обустављен до даљњег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пп

20.04.2022 12:37

Већ се истопио.

ОДГОВОРИТЕ