Шмит је добар човјек, али не прихватам санкције

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је Кристијан Шмит добар човјек, али бонска овлашчења и санкције не прихвата.

Србија 18.04.2022 | 00:30
Шмит је добар човјек, али не прихватам санкције

"Мислите ли да су моји разговори са Кристијаном Шмитом лаки. Нису,казао је Вучић и наставио:

"Разговори са Шмитом нису лаки. Он  је добар човјек, није некоректан. Ја морам да разговарам, али да подржавам бонска овлашћења то није могуће", рекао је Вучић, гостујући у еимисји Хит твит Пинк ТВ.

Шта треба,каже он, да постављам сутра санкције на Дрини као некада, не пада ми напамет.

"Па кажу што се не придружимо санкцијама, што се не придружимо санкцијама против Додика које су увелие САД и Британија, ето зато што нам не пада на памет, и сад шта хоћете, да уведете санкције Србији", казао је Вучић.

Поновио је и овом приликом да Србија поштује територијални интегритет БиХ и да су за будућност кључни односи Срба са Бошњацима.

"А они мртви ладни мене питају зашто ја пуштам Додика да прича нешто друго него ја... Као да сам ја полицајац. А онда кажу Србија мисли да може да се наоружава, а љута је што се наоружава Косово. И онда се запитате јесу ли ови људи у Сарајеву свјесни шта говоре. Србија је суверена, међународно призната држава. Косово то није.  А онда они који свакога дана причају о Републици Српској тако олако признају независност неке друге територије", казао је Вучић и додао да ли ти који тако говоре имају бар мало образа.

"Наши људи морају да разумију да смо окружени лицемјерима", казао је Вучић и нагласио да са поносом може да каже да Србија поштује међународне право и принципе.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

НР

18.04.2022 00:00

Ако си искрен то што причаш, онда није јасно зашто се Додик тако понаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.04.2022 16:01

Сто онда подрзавас овог клептомана и лазова,који је раселио сву омладину. Сто га не питас одакле му они силни милиони?

Name

Добро

18.04.2022 00:51

И како нам мозес помоци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврд

18.04.2022 01:57

Није Дејтонски споразум сведски сто, ово хоцу ово нецу. Политицари се богате, док се конститутивни народи Босне и Херцеговине расељавају по бијелом свијету. Санкције по дзепу политицара су најбољи лијек у тренутној ситуацији, свакако су се неправедно обогатили. И то сједење на 2 столице је досадило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

18.04.2022 07:23

Па није, нема више хране а ускоро ни стола! Због страних окупатора Дејтонски споразум је девастиран, све са циљем да се развласте ентитети.

Name

Боки

18.04.2022 06:40

Бурле је лопов, лажов, проклетија и он је терет и за Р.С. и за Србију. Не треба један човјек да буде таоц народа. То је дотични са иницијалима М.Д.говорио и за Караџића, Младића и Милошевића. Сада је на њега дошао ред. Осладила му се власт, апсолутизам и лоповлук. Његова власт је симбол сиромаштва, обесправљености, неправде, расељења и изумирања народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боске

18.04.2022 07:38

Мислио си рећи да нетреба народ да буде таоц једног бурле ,овог сада или било којег другог

Name

Дејан

18.04.2022 07:44

Које крао суму у РС 25 год ко се све богатио који су то ланци да ли домаци властодрсци су сарадјивали заједно пљацкали обогатили се па сад покрецу питање дрзавнр кмовине

Name

Зеко

18.04.2022 16:08

Ста имас од ентитета у федерацији сви далеко боље зиве цак и уз огромну администрацију, ентитети слузе само као области којима су овладали политицари као додик цовиц и бакир и у којима убиру плодове своје корупционаске власти

Name

&&&&

18.04.2022 07:05

Нама. Бог немозе. Помоћи. А ови. Сто су покрали. Нека. Врате докле. Лопове. Ститити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцег

18.04.2022 07:55

У празно ти причаш. Могло се ово све спријечит, али је отимачина Додику била слађа. Што краст трупце у шуму кад можеш шуме и ријеке.

ОДГОВОРИТЕ