Преко Скаја о ликвидацији Шарићеве десне руке

Дарко Шарић се сумњичи да је почетком 2020. организовао криминалну групу која се доводи у везу са убиством његовог некада блиског сарадника Милана Миловца који је те године ликвидиран у Еквадору, а сада је откривено да је наводно преко Скај апликације организовано његово убиство.

Србија 17.04.2022 | 16:30
Преко Скаја о ликвидацији Шарићеве десне руке

Миловац је иначе, био близак сарадник Дарка Шарића и био је обухваћен оптужницом против Шарићеве групе за шверц кокаина, али је био у бекству и о њему се ништа није знало све до 2020, када је упуцан у Еквадору.

Према писању хрватског Јутарњег листа, већина доказа против криминалне групе, чији је део ухапшен у Загребу, прибављен је путем међународне правне помоћи, односно после разбијања шифара за тајну комуникацију.

- Сумњам у Чупавог. Тај се отео контроли и мислим да му је сада крај. Не желим да размишљам хоће ли нам наместити неког. Тај смрад ће сад добити своје. Ја сам покушао све јер смо блиски. Упркос свему, он не мења понашање. Завршићемо га. Све сам бежао од тога, мислио уразумиће се - једна је од пресретнутих порука, према писању Јутарњег листа.

Како наводе, реч је о комуникацији преко Скаја у фебруару 2020. између особе чији је идентитет био скривен иза ПИН-ова 8И1ЈДW, 2МИПСК и Ф8БД55. Они наводе да хрватски истражитељи сумњају да је то био телефон који је користио Дарко Шарић и да је поруке размењивао са Петром Ћосићем, званим Шарац, који је ухапшен као организатор хрватског дела групе.

Миловац је, подсетимо, наводно био Шарићев сарадник ком се судило у одсуству и у поступку који се против Шарића у београдском Специјалном суду води за шверц кокаина из Јужне Америке у Европу. Међутим, он је од 2010, када је покренута акција "Балкански ратник", био у бекству и о њему се ништа није знало до краја 2020, када је упуцан у Еквадору. Шарићу и Ћосићу је на терет стављено да су организовали његово убиство јер се "отео контроли".

- Посебно је занимљива особа која се скрива иза ПИН-ова 8И1ЈДW, 2МИПСК и Ф8БД55, будући да је реч о некоме коме су Ћосић, али и други осумњичени, па и убијени Миловац, исказивали велики респект и оданост. Мистериозни "господин 8И1ЈДW, 2МИПСК, Ф8БД55" појављује се само у комуникацији којом се договара о убиству Миловца - наводи овај хрватски лист.

У истрази која се паралелно води у Хрватској, како наводе, велики део тајних ПИН-ова је откривен, па се тако сумња да је Ћосић на Скају био Џибони, Миловац - Луди, док је и даље мистерија ко је Др Паста, али и људи под наведеним ПИН-овима.

(Курир.рс - Јутарњи лист Фото: Курир) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Адвокат

17.04.2022 14:59

Нема елемената кривичног дјела, треба пустити човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

17.04.2022 15:15

ко се маца фати од маца глава одлази млади момци не гледајте ове криминалце тако на крају 95посто до 98 посто зато најбоље и сигурно гузицу украј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

17.04.2022 16:51

Додје крај кад се најмање надас

Name

Миркан

18.04.2022 14:46

Је ли овај Шарић био у затвору или у Хајату или Интерконту??? Какав скај,какви телефони,каква је то зајебанција ???

ОДГОВОРИТЕ