На западном Балкану све могуће, људској раси пријети уништење!

- У Украјини је врло опасна ситуација, то је и пријетња која може довести до сукоба између Русије и НАТО-а, а и до нуклеарног рата који ће бити терминалан за људску врсту.

Свијет 17.04.2022 | 10:44
На западном Балкану све могуће, људској раси пријети уништење!

Ово је синоћ рекао у интервјуу ТВ фејс један од највећих свјетских интелектуалаца Ноам Чомски.

Он каже да постоје два начина да се изађе из кризе: - Ииспреговарано рјешење или да Русија уништи Украјину.

"Имају бескрајан разорни капацитет! Кина и Америка би могле покренути преговарачки процес. У Донбасу би се требао провести референдум! Мора се ући у озбиљне преговоре", сматра Чомски.

Земља, каже он, која прва крене у нуклеарни рат и сама ће бити уништена.

"Више од трећине Американаца мисли да бисмо требали ући у рат у Украјини, чак и ако ће то довести до нуклеарног рата. Пентагон је ту поставио вето, за сада. Пентагон разумије да забрана летова значи напад на руске протуавионске инсталације на руској територији", казао је он.

Према његовим ријечима, Путин је прије двадесет година тражио да Русија буде инкорпорирана у НАТО.

"Не би то био војни савез, али био би политички", навео је он и додао да је то једини начин да Балкан, Украјина и Европа избјегну пријетњу потпуног уништења!

Што се тиче западног Балкана, Чомски каже да пажљиво треба размотрити оно што се говори европским земљама, шта кажу коментатори западног Балкана.

"Два су става: Путинов неуспјех показује да је руска војска папирни тигар, некомпетентни, да немају војне објекте, да су слаби и немоћни. Говори се о неуспјеху руског војног система. Истовремено, други став је да је Русија таква страшна војна пријетња која ће надјачати НАТО, овладати ЕУ, гурнути САД у страну. Слично је и на западном Балкану", казао је он.

Нагласио је да дипломатско рјешење Русији нуди неки излаз и да су санкције усмјерене ка покушају да се дође до мира.

"Ако су санкције добро формулисане, онда су то оправдане санкције", казао је он и упозорио да је људска врста неспособна да подузме мјере које би јој створиле бољи свијет.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Потоп

17.04.2022 08:58

Проблем је сто власт рецимо у бх путем натоа тридесет година злоставља људе, а куран казе бог да је злостављање горе од убијања

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

17.04.2022 09:11

Напокон с е појавио паметан глас . Полтрони,тапсаци , навијаци уназадјују свет и зивот људи . Њихово место је у корпи за смеце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах тај свет

17.04.2022 09:36

И вријеме је било да униште овај свијет,све изгубило смисао....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.04.2022 10:55

Бас, збогом сапиенси, зивјеле амебе!

Name

рибар

17.04.2022 11:26

Гледао сам интервју, нормалан и писмен човјек, ништа није рекао што би некога узнемирило, напротив. Ко је разумио види да ће се на крају сукоба у Украјини договорити запад и Русија. О балкану је поменуо уопштено, значи, судбина Европе је једнака судбини Балкана, апсолутно човјек није насјео на хаџи-сенине старе трикове ширења панике, приче о рату, а све у сврху хомогенизације исламиста и лажних грађаниста, посла за шта је дебело плаћен, а плус ужива у ширењу србофобије. Још нешто, мени најважније, рат ће се завршити, али је човјек упозорио да ћемо свијет уништити загађењем ваздуха, да смо на граници пута без повратка. О томе треба да мисле старији, значи, да мисле о дјеци и унуцима, млади о својој дјеци-зелени су ту да изгурају причу о опстанку људске врсте, ј*беш хаџи-сена и његова спиновања о рату и ј*беш све који помињу рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

17.04.2022 12:02

Све је пошло како не треба,ово су задње генерације које људи које живе на планети земљи.Да ли ћемо бити уништени нуклеарним ратом или постепеним еколошким уништењем мање је битно.Проживимо овај живот,волимо једни друге и будимо спремни на оно што долази

Name

Прочитај Те

17.04.2022 12:32

Његову књигу, "Пропаганда и Јавно Мјење", све ће вам бити јасно, како "систем" функционише !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Информациони рат

17.04.2022 14:31

Је толико прљав да је загадио планету и људски род...

Name

Милан

17.04.2022 13:05

Путине злотворе сто нападе украину православну ста би радио да ти се допусти даље могу само замисљат колко си зивота унистио а тенкова авиона бродова цело богатсво да си то распродо руси би зивели боље од амера, само ова крстарица москва вредила је ко цела српска војска па посто је један авион итд ал хајде ти прави инвазију и униставај русију и европу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

17.04.2022 13:29

Колко глуп и површан коментар.

Name

Бас Зоране

18.04.2022 07:07

Да цовек не поверује,колико људи мало знају о времену у којем зиве.

Name

сенад

17.04.2022 21:36

Не, презивјет це фадисти.. ко зна мозда добри, племенити и длободоумни и треба да нестану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.04.2022 12:49

Ако буде нуклеарног рата, Москва и Васинктон неце бити нападнути, него њихови савезници, тз Европа, Балкан и јос која "непослусна" дрзава. Гледам и слусам како се јунаце неке мале и маргиналне дрзавице, а ако буде зла прво це их зртвовати њихови тз пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

18.04.2022 14:49

Надајмо се да су све нуклеарне суперсиле свјесне да у евентуалном глобалном нуклеарном рату неби било ни побједника, а ни побијеђених, сви би били апсолутни губитници, бијо би то крај људске цивилизације, и изумирање људске врсте, хомо сапиенс више неби постојао на планети земљи!

ОДГОВОРИТЕ