У Требињу отворени Педијатријски дани

У Требињу се данас одржавају 20. Педијатријски дани Републике Српске на којима учествује више од 200 педијатара из земље и региона, као и осам професора који ће разговарати о 20 тема с циљем унапређења здравствене заштите дјеце.

Република Српска 16.04.2022 | 12:31
У Требињу отворени Педијатријски дани

Предсједник Удружења педијатара Републике Српске Јелица Предојевић Самарџић рекла је новинарима да ово удружење има дугу традицију у Српској.

- Ми смо посвећени дјечијој медицини, лијечењу и спречавању болести код дјеце до 18 година. Ове године имамо теме из области пулмологије, хематоонкологије, као и друге теме које захватају друге проблеме дјечијег здравља - навела је Самарџићева.

Предсједник Удружења педијатара Србије Георгијус Костантинидис истакао је да је сарадња удружења педијатара Србије и Српске примјер како се све баријере превазилазе с циљем интереса и здравља дјетета, које је универзално свуда у свијету, па и на овим просторима.

- Изазови у Србији и Српској су веома слични. Ковид пандемија је показала да не постоје разлике у испољавању клиничке слике, а ни облика болести дјеце различитих вјера, нација - рекао је Константинидис.

Двадесети Педијатријски дани Републике Српске одржавају се у Културном центру Требиње.

(БН, Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар