Ко је задњи ишао у Лондон и узимао енглеске кредите?!

Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а и заступник ове странке у Народној скупштини Републике Српске (НСРС) за Н1 је коментарисао санкције које је Велика Британија увела Милораду Додику, члану Предсједништва Босне и Херцеговине и Жељки Цвијановић, предсједници Републике Српске рекавши да Додик треба размислити ко је од његових људи у посљедње вријеме ишао у Лондон и ко је од њих заслужан за санкције.

Република Српска 15.04.2022 | 12:50
Ко је задњи ишао у Лондон и узимао енглеске кредите?!

Милорад Додик  је оптужио Црнадка да је он затражио санкције за њега и Жељку Цвијановић.

“То је глупост и у рангу неких шпијунских филмова. Мислим да то у суштини долази из чињенице да је управо Додик састављао својевремено спискове са странцима и лично учествовао у смјенама људи који су углавном долазили из ПДП-а и СДС-а. Ваљда по оној старој народној ‘лопов за сваког мисли да је лопов’, мисли да тако раде и други. Највећа казна и санкције и Додика и Цвијановић чекају у октобру.

Вријеме је и сада то већ са Марса може да се види да су ово задњи мјесеци СНСД-а на власти и РС управо треба ту једну шок терапију, треба продисати и да њене институције раде професионално и пуним плућима без ове стеге коју им је направио СНСД и њихов режим. Када они оду то ће онда бити добра и велика ствар за РС”, казао је Црнадак.

Мишљења је да санкције не могу ријешити проблеме у БиХ те да су оне однос између Додика и земаља које су га санкционисале.

“Као што знате он је био дашак свјежег вјетра, једно велико откриће Запада, а сада је ‘пукла тиква’ и то је однос између њих. А проблеме могу ријешити само нови људи и нове власти које ће радити честито и поштено и пустити да институције воде ове државе, а не да то ради један човјек и један извршни комитет. Санкције саме по себи не могу ријешити проблеме у БиХ попут корупције, повећања плата и све оно што народ очекује”, додао је.

Црнадак је казао да не посједује имовину у Лондону нити чак изван Републике Српске одговарајући на оптужбе Милорада Додика да у Великој Британији има имовину.

“То су апсолутно нетачне ствари јер из мог угла мислим да он покушава једним контранападом оптужити нас из опозиције да би себе заштитио и приказао као исправног. Међутим, он упорно бјежи од суштине. Сви су у РС и БиХ лоцирали корупцију као највећи проблем и активности које иду према Додику су управо због корупције. За доказ о посједовању имовине имају документи и нека се свако провјери, а ја сам одувијек био транспарентан по том питању. Такође бих се запитао ко је од људи из његове странке заслужан за санкције те ко је од његових у посљедње вријеме путовао у Лондон, то нисам био ја. Тако да нека он добро размисли о томе и нека нас пусти на миру”, нагласио је Црнадак.

Сматра да ће санкције оставити посљедице јер, како додаје, у РС већ годинама нема страних инвестиција.

“Ко ће инвестирати тамо гдје је комплетно руководство под санкцијама највећих земаља свијета. Да ли постоји ико толико ненормалан да свој капитал улаже када је таква ситуација”, рекао је Црнадак.

Упркос одлуци високог представника у БиХ Цхристиана Сцхмидта да суспендује Закон о непокретној имовини у РС, Додик је одлучио да он ипак ступи на снагу. Црнадак је позвао све људе који ће у РС доносити одлуке на било који начин у вези са овим законом да буду паметни.

“Да добро изуче шта пише у законима, као и у свим прописима који третирају област коју они воде и да буду свјесни да не постоји тај политички ауторитет који ће их заштитити одговорности ако крше закон. То они требају процијенити и донијети одлуку и не требају никога слушати јер ће одговорност бити само на њима”, поручио је Црнадак.

(<спан стyле="цолор: #3598дб;">Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Грујо

15.04.2022 11:10

Британци са санкцијама Додику у ствари покусавају да подигну Додику рејтинг за изборе..Као сто је Додиков карqн Инзко пред савјетом бесбједности грмио на Додика а у ствари помагао му Знају они да Срби увијек контрqа размисљају па иду на то да цим Одика странац напада да га нападају кер ке Додик патрота .Истина је да је Додик сам наруцио да му Британци уведу санкције..А Додик је фино новца ставио у британске банке са својим јараном Пади Есдауном..Српски народе Милорад Додик је преварант

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

15.04.2022 11:11

Тамо суислии и опрали милионее кредитаа сумњивих наридних параа покрадених партијаси корумпирани козаа нистрааа балканскааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

15.04.2022 11:24

Колико му је зивот угрозен. Да је синоц долетео хеликоптером на вецеру и рикање пред медицинарима,који су лецили људе индустријским кисиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2022 12:52

Сто се није провозао деспотом?

Name

Ма не

15.04.2022 11:49

Додик се само шалио или је лупетао без везе. Знамо ми ти све кад би то и хтјео урадити си неспособан за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

15.04.2022 11:53

Игоре: "Додиково политичко ангажовање при крају, Вучићу “испостављена листа”". Тако је то, поздрав за добре људе и модераторе сајта, срдачан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оно

15.04.2022 12:00

Шта се деси са ловом са бурзе??? 300 милиона €??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бутан

15.04.2022 12:07

Тако је игоре, игоре, игоре, ти си галантан угладјен цовек који подозриво одбацује промасаје додика, тацно видис сто треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИГОР ДОДИГ ПОСЉЕДЊИ

15.04.2022 12:25

ДОДИГОВ СИНИГОР ДОДИГ ЈЕ БИО ПОСЉЕДЊИ У ЛОНДОНУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИГ ИГОР

15.04.2022 12:27

ПОСЉЕДНИ У ЛОНДОНУ ПОДЈЕЛИО ПАРЕ СА ТАЈКУНИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац!!

15.04.2022 12:42

И ако се у много ствари не слажем са оваквим политичарима,који док им одговара позиција и привилегије шуте,путују,грабе и паметују и ако немају нити приближно знања ,а ни квалификације, ....жалим што уопште дођу до прилике да коментаришу било шта.....јер док је био "министар одбране",ниси фестивал на потписе које је на те акте о заједничкој причи ОС оставио Чавић, поднио Захтјев за НАТО, ...Радмановић....он је путовао по свијету, као "велики министар...сполних послова"....и ако никада РС није јасно исказала своје ставове о ова два питања, а о другима да и не говоримо! Јер сви рударе свој и само свој интерес,а кад склизне те,онда једни друге оптужује те и тражите помоћ народа о којем никад и николико не мислите.... Све у свему,произлази ,да су странци неопходни и да ви само пливате у њиховим рукама и идејама....вријеме је да народ прогледа!...под условима да ће то више икад бити могуће.....помози нам Боже!

ОДГОВОРИТЕ