Истражни затвор кријумчарима кокаина и оружја

 Истражни судија загребачког Жупанијског суда одредио је синоћ истражни затвор за свих 10 чланова злочинацког удружења које се сумњичи за шверц јужноамеричког кокаина, ликвидацију Милана Миловца, "десне руке" Дарка Шарица и за шверц војног оружја и миграната.

Регион 15.04.2022 | 08:03
Истражни затвор кријумчарима кокаина и оружја

Истражни судија је, на предлог Ускока, одредио истражни затвор због опасности од бекства, утицаја на сведоке и опасности од понављања кривичног дела, а за два окривљена, којима се ставља на терет убиство Миловца, одређен је истражни затвор и због посебних околности кривичног дела за које је запрећена казна дуготрајног затвора, сазнаје агенција Хина из извора блиских истрази.

Заменица директора Ускока Жељка Панза Острогонац прецизирала је да је истрагом у два одвојена предмета обухваћено шест криминалних група.

Додала је да се резултати њиховог криминалног деловања ''''мере у габаритима количина дрога које премашују стотине килограма кокаина''''.

Припадници 10-очлане групе сумњице се за шверц најмање 609 килограма кокаина.

Поједини припадници те групе сумњиче се и за шверц аутоматског оружја, граната, пластичног експлозива и пиштоља из БиХ у Француску и за кријумчарење 17 миграната из Хрватске у Словенију, наводи Хина.

(Тањуг Фото: Пиxабаy) 

Коментари / 0

Оставите коментар