Тужилаштво је направило добар посао око афере "кисеоник", мора бити хапшења (ВИДЕО)

- Републички јавни тужилац је одрадио одличан посао и неке ствари у афери "кисеоник" су испливале на површину. На реду је Окружно тужилаштво; очекујем хапшења одговорних, поручио је у емисији "Пулс" Драшко Станивуковић градоначелник Бањалуке.

Република Српска 14.04.2022 | 23:31
Тужилаштво је направило добар посао око афере "кисеоник", мора бити хапшења (ВИДЕО)

"Тужилаштво је направило важан искорак рјешавајући аферу "Кисеоник", каже градоначелник Бањалуке цитирајући извјештај републичког јавног тужиоца Слободана Ћелића.

“Он каже да је `утврђено да је ТГТ Лакташи, Станислава Чађе у спорном временском периоду није увезла ниједну серију лијека медицинског гаса - кисеоника, те да је у истом периоду из једне увезене набавке течни кисеоник - технички гас испоручивао здравственим установама Републике Српске, те другим предузећима ван здравственог система.` То значи да је ТГТ испоручивао гас УКЦ-у и пацијентима, а потом неким фирмама, лакирелима,  механичарима... Ово је злочин”, рекао је први човјек Бањалуке.

Он наводи да је у извјештају наведено неколико кривичних дјела, те да очекује да Окружно тужилаштво које је сада надлежно, одмах реагује.

“Ово је предато Окружном тужилаштву, тужиоцу Гордани Мијатовић. Она већ сутра може да ухапси Ђајића и Чађу. Министар Шеранић би требало да поднесе оставку. Ја очекујем да то буде већ сутра.”

Сви који су се, како каже, огријешили о буџет града, а тиме о новац грађана, биће осрамоћени јавно.

"То је случај и са Ђорђем Давидовићем", каже Станивуковић и додаје:

"Мора да се стиде, мора бар мало да се црвене. Ако они немају морала, онда ће доћи нека нова покољења која ће рећи, а тата, а мама... Све је доказано. Имамо доказ да ниједан његов објекат није легализован. Како је Ђоко Екватор дужан два милиона граду? Ђоко је ту земљу код града наплатиуо два милиона, а он је платио 300 хиљада. То су му омогућиле "лисице" из Владе РС, начелници, градоначелници, људи у одсјецима, људи у правобранилаштву, правосуђу, организовани људи.”

Што се тиче предстојећих избора, Станивуковић је рекао да је кандидат Јелена Тривић за једну од двије функције и да се чека други кандидат.

Сматра да је опозиција близу побједе, треба јој, каже он, још мало.

“Е то мало је онај фото финиш, то мало је оно што одлучује трку и утакмицу. За то мало је потребно потпуно јединство, за то мало пропелери требају бити у пуном погону", казао је он, наводећи да све што ради у Бањалуци иде у корист опозиције.

"Није довољна само побједа кандидата треба обезбиједити и скупштинску већину", казао је Станивуковић, наводећи да се на републичком нивоу не смије десити као у градској скупштини да немате већину.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

ДОКО ДАВИДОВИЦ.. КАСИПОВИЦ

14.04.2022 22:47

А ЊЕГОВЕ ПРЉАВЕ ПОСЛОВЕ СВЕ ЗАВРСАВА МИНИСТАР АНТОНННННННННННННННННН КАСИПОВИЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ АНТОН КАYИПОВИЦ МИНИСТАР У ВЛАДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озренац

15.04.2022 06:14

У Добоју ће данас на протест због покушаја тужилаштва да процесуира 89 x 5 чланова бирачких одбора који су 2020 извршили највећу изборну крађу у Европи изаћи сви запослени у јавном сектору.Ово најбоље говори како функционише секта снсд.Демонстрација моћи умјесто стида и извињења грађанима због почињеног злочина

Name

Борис

15.04.2022 09:21

Само се умријети мора. Да тужилаштво ради свој посао, до сада би се градила барем још 3 затвора коликим смо криминалом окружени. Не траје живот вјечно па да можемо бити задовољни са 30 година назадовања и вјере у боље сутра. Промјене, ако их икада буде, многи од нас неће доживјети

Name

Ипе

14.04.2022 22:56

Па Додик како је зајахао РС,он није имао већину сам,него,купи "2 Папка",разби странку узми пар посланика. БАГРО јашеш народ,а народ те није бирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2022 05:03

Па како мислис да је тад опозиција могла направити владу РС а фалило јој 10 посланика. Наравно да су 2 се папка насла. Лаксе него 10.

Name

Ре

15.04.2022 05:16

Не 2 папка,вец бисерка купи 4 папцине.

Name

Н

15.04.2022 04:01

Ако не буду одговарали омладина ће отићи писмени су виде нема закона и готови смо због Дјајица И осталих криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2022 09:51

туилац Гордана Мијатовиц,јел то она сто се писало да стопира оптузницу против Зељка Ковацевица кад је био дир.електокрајине

Name

ТОРРО

15.04.2022 05:04

Ми смо перцепција примитивизма, ужаса, криминала и хаоса..... Погледајте стандарде и техничка правила који се примјењују у свијету.... Постоји кисеоник за људску употребу и технички кисеоник за индусрију. Не постоји медицински кисеоник. Када пилоти користе кисеоник из кисеоничких инсталација авиона на великим висинама, да ли удишу медицински кисеоник или "пилотски" кисеоник, или рониоци на великим дубинама користе "подводни" кисеоник... Не него сви они укључујући и болеснике удишу кисеоник који се користи за људску употребу. Стога Агенција за лијекове нема надлежности у овом случају. Али директори болница и онај Чађо, газда фиррме из Лактаса морају доказати да је кисеоник који је кориштен у болницама био за људску употребу, како је и птицама јасно да су трговали техичким кисеоником вријеме је да та екипа заврши на робији. Чудно је да је Станивуковић поднио пријаву Републичком тужиластву циљајући на кривично дјело које не постоји, умјесто да је одмах поднио пријаву Окружном тужиластву Бања Лука. Све то показује на какавом примитивном нивоу се налази ово наше друштво и која несрећа је онај примитивац Милорад Додик и његови војници и полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струцњак

15.04.2022 08:45

Медицински кисеоник постоји, и он спада у лијекове. Агенција за лијекове је надлезна за- ста оно би...?

Name

Подводни кисеоник

15.04.2022 09:34

Јбт, сто појединци имају неодољиву потребу да своје незнање и глупост подијеле са свијетом. Изгуглај компримовани ваздух, експерту за набадање по тастатури. Успут, ове злоцинце сто су тровали пацијенте по болницама индустријским кисиком треба третирати тако, као злоцинце. Тузиоце које покусавају затаскавати злоцин исто тако...

Name

Горица

15.04.2022 05:30

ПА ТАЈ ДОДИК ЈЕ КОНТАЛИНИРАО И ЗАРАЗИО ВЕЋИНУ СТАНОВНИШТВА У РС ПА САД КРАДЕ И ОНАЈ КО НИКАД НИЈЕ КРАО, ВИДЈЕВШИ ДА ТО ВЕЋИНА РАДИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

15.04.2022 05:58

Уз овакву лоповску власт и опозицију неспособну народу се лосе писе.Станивуковиц само прави циркус и узива у сликању.Остали критикују а да понуде неке економске мјере како да изадјемо из ове биједе за то нису способни.Брука и срамота власти и опозиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2022 06:20

Баш тако, чисти популизам, направи перформанс кад га неко нагази да би као показао да то није тако. Све је била од почетка сама манипулација и демагогија и оно зашто му није требало тужилаштво, а што је могао сам као што је лустрација разног шљама у градској управи а тиме и систематизација није урадио.

Name

Ђ. Б.

15.04.2022 06:28

Па ваљда позиција има обавезу да изналази најповољнија рјешења за напредак привреде и побољшања стандарда становништва. Опозиција упорно указује на пропусте позиције и предлажу нова рјешења, али их позиција игнорише!

Name

ре

15.04.2022 07:05

Па изгледа не слусате и не видите ста тај мали прица.‼️Момак казе да су устедјели висе од 30% зато сто се не краде!!!Па добто је и то‼️Не мозе све одма ,наравно да су нропходне инвестиције,ал сад их нема ногдје.‼️Ал лисице су проблем ,онд су ту,и треба наци вукове да их растера‼️Јер ту се Драску замјера због због присуства старих тајкуна и бануалуци познатих кри.......

Name

Бллл

15.04.2022 07:33

Теско је са криминалцима изаци на крај водја је оплео мрезу око себе сви се боре за своје дзепове народ је задња рупа на свирали

Name

Ацо

15.04.2022 08:36

Горане ти си најправеднији коментар написао само ме цуди да су га објавили .

Name

Сектас

15.04.2022 08:48

Од..би у скоковима. О каквим, јадо, мјерама писес, док твоји сектаски злоцинци неказњено убијају српски народ у Републици Српској. Прв ствари прво, а прва ствар је да вам видимо ледја, па цемо онда о економским и свим другим мјерама

Name

Стефан

15.04.2022 06:41

Сматрам да треба забранити кандидовање особама без заврсеног високог образовања. Без обзира на вољу, добре намјере и политицко искуство, на мјеста нацелника опстина и градова, министарска мјеста и сл. треба да се могу кандидовати искљуциво особе које су у најмању руку заврсили факултет. Није заврсен факултет све, али колико толико говори о неком опстем образовању. Драско је разоцарао многе. Конкретно није урадјено ниста и Бањалука је у развоју стала од како је Драско градонацелник. Мислим да би далеко боље било да је градонацелница проф. др Јелена Тривиц. Ту је ПДП погријесио и спрзио и Драска и Јелену. Драско своју политицку каријеру заврсава послије овог мандата, а Јелена вјероватно неце побједити Додика на предсједницким изборима. Волио бих да нисам у праву, али цини ми се да јесам. Јелена, Драско и Вукан су били свјетло на крају тунела, али су узасном политиком у странкама и Драсковом амбицијом покварили оно сто су до 2020. изградили. Стета је то велика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ееее

15.04.2022 09:55

Мој Драско дзаба се борис за правду није висе вјеровати ни ни странцима све је то договор Смит против Додига ево цитам Њемацка отвара фабрику у Лактасима

Name

Дабогда ти

15.04.2022 10:00

Сектаси куцу водили као сто су град и Републику, хехехе

Name

Србо

15.04.2022 08:05

Папак Дарко Бањац напустио СДС и за награду добио дир, мјесто у бањи Мљечаници и успут 3,5 мил и сад доктори гурају људе у ту бању иако они то и нетраже, постала општа отимачина , што неко рече добро је док су крадуцкали али ово је постала општа марисана понављам и нема нама напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.04.2022 08:06

Средњосколац се разуме у право, правду па да нам објасни. Кога треба хапсити, када и због цега. Ста кад би се правда позабавила, имовином његове породице? Верујем да је све цисто, али знам да су моји родитељи ринтацили по 40 година, интелектуалци, за 80 година рада стекли су бас скромну имовину.Неспособни, ста би се друго могло реци. Или се нису знали накацити на политику, да би обезбедили и праунуцад. Будимо реални до деведесети, није било вила, скупих аута, златних плоцица.Дакле неки створисе милијоне у 30 година, то ни у богатој свици није могуце.Али код нас је све могуце, кад вам пријатељи из политике дају благослов, па се има. Ми смо цудо, радисе, знамо, моземо и хоцемо, па зато имамо, имамо ко неки индустријалац са богатог запада. Све је постено, само је брзо стецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2022 10:38

Тако можеш бити љубоморан и на Ђоковића, а твоји родитељи вјероватно нису имали храбрости да се упусте у другачије послове од оног да иду као осмичари и онда поподневни одмор и сад је друго вријеме ,знам пар шумара са осам разреда кои су богаташи а можеш замислти управници шумарија.