Опасне политике како оне из Сарајева тако и оне из Бањалуке

"Отварање фронта са јачим није паметно, онај ко има батину настојаће да каже да је он у праву. Изражавам бојазан за оно што слиједи. Бојим се да ће власт даље да посегне за радикализацијом, па ћемо онда бити сви у проблему. Сви ћемо се уочити са овом одлуком, не могу ни на који начин да је подржим. Пред нама су врло тешки дани за цијелу земљу. Ова криза није достигла свој врхунац”, рекао је Шаровић.

Република Српска 13.04.2022 | 20:00
Опасне политике како оне из Сарајева тако и оне из Бањалуке

“Прошло је вријеме наметања”, апострофира за Н1 предсједник СДС-а Мирко Шаровић, коментаришући одлуку високог представника у БиХ Кристијана Шмита, који је јуче  користећи бонска овлаштења поништио Закон о непокретној имовини Републике Српске.

Шаровић наглашава да нас овакве одлуке враћају 20 година уназад.

Додаје да смо у трећем валу кризе, која ће да буде још жешћа, наводећи да је потребна мудрост.

“Тешко да могу да прихватим или подржим такву одлуку Шмита. Наш став је да је давно прошло вријеме наметања одлука, смјена званичника или наметања закона, то се односи и на ову одлуку. Вратили смо се 20 година уназад када је Ешдаун кренуо са наметањем оваквих одлука. Улазимо у трећи талас кризе у БИХ са несагледивим посљедицама", каже Шаровић.

Према његовим ријечима, сада је највећа одговорност на властима у Републици Српској.

"Они су кривци за стање у које смо дошли. Није у питању правда и да ли је нешто исправно или не, већ да ли је требало провоцирати, кретати у неке пројекте које знамо унапријед да ће нас супротставити са САД, Великом Британијом, ЕУ, Њемачком, другим земљама. Нерационална политика без јасног циља, саучесник је у овоме што се дешава", каже Шаровић.

Упозоравали смо, наводи он, да не треба да отварамо нове фронтове, нове кризе па и када је у питању имовина сигурно је било других начина да рјешавамо та питања...

"Отварање фронта са јачим није паметно, онај ко има батину настојаће да каже да је он у праву. Изражавам бојазан за оно што слиједи. Бојим се да ће власт даље да посегне за радикализацијом, па ћемо онда бити сви у проблему. Сви ћемо се уочити са овом одлуком, не могу ни на који начин да је подржим. Пред нама су врло тешки дани за цијелу земљу. Ова криза није достигла свој врхунац”, рекао је Шаровић.

На питање у вези састанка предсједника Србије Александра Вучића са Кристијаном Шмитом, Шаровић је рекао да је то нека врста континуитета, они имају редовну комуникацију, знају се од раније.

"Увијек је значајно када нешто каже предсједник Србије. Уосталом ја сматрам да је значајно и оно што каже предсједник Хрватске. У БИХ имамо два значајна сусједа од којих у значајној мјери зависи укупно стање, сигурност, перспективе Западног Балкана, па и БИХ. Нормално да сматрам да је важно шта ће да каже Вучић, али смо ми најважнији овдје. Бојим се политика које слиједе и оних које ћемо да чујемо у Сарајеву, али и оних које долазе из Бањалуке”, казао је Шаровић.

(БН)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

XxЛ

13.04.2022 18:27

Просло је вријеме доносења антиуставних одлука. Никаквог наметања неби ни било да није контрирања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

14.04.2022 07:07

национализам није само уточиште гњида, он је и инструмент којим те гњиде прикривају свој криминал

Name

Ис

14.04.2022 07:52

Да иста разумијес схватио би да ниста од овога не би било да Српска нине донијела закон о дрзавној имовини после 20 година беспотребно. Само дали прилику да муслимани тразе оцјену уставног суда. Говорим о закону од прије годину-двије. Након тога Српска не пистује одлуку уставног суда и опет доноси закон који ступа на снагу неки дан. Пиента свега је да нико није забранио распилагање имовином Српске него је закон стопиран док се донесе закон на нивоу БиХ. И највеци лаик зна да на нивоу БиХ се не мозе донијети ама бас ниста док не подрзе представници Српске. Знаци НИКО не мозе забранити управљање имовином док то срби не аминују. Додик само халабуце и иде у контру да би дигао тензије и представио као неки напад на Србе. Сво вријеме је ово супља прица. Ми имамо апсолутну заститу од било цега сто нам могу покусати наметнути босњаци или хрвати. Увијек имамо насе посланике у парламенту БиХ, у дому народа БиХ и у предсједниству БиХ. Глупа је прица да нам иста могу наметнути. Могу покусати, али док ми не одобримо не мозе проци.

Name

Поглавица

13.04.2022 18:47

Вријеме је да збацис криминалну хоботницу са власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2022 19:45

Након што је Бакир одобрио оглашава се и Шароња, шеф "државотворне" странке. Касно, већ сте изгубили хиљаде гласова.

Name

Раде

14.04.2022 07:55

По мени је Сароња политицар каквог нема у Српском народу. Кад казем политицар мислим на цовјека који води политику а не халабуце и вриједја сваког ко му се не додворава. Овај цовјек има пролаз и у Бриселу и у Берлину и у Москви и у Београду. Овај нас сељак сто је сад у предсједниству нема коме да оде. Нико зив неце са њим да прица. Сви бјезе од њега.

Name

Ре Раде

14.04.2022 10:19

Његова политика је борба за јединствену и цјеловиту Босну и Херцеговину, а што је и потписао када су га пуштали из затвора!

Name

Ре ре раде

14.04.2022 15:10

Јаста је. Ја вјерујем да си ти био присутан кад је потписивао. Та прица вам не пије воде. Цовјек је ослободјен јер је у току процеса откривено да је неки Сикима који је потписао лазну изјаву и пристао да буде застицени свједок откривен. Када је откривен није хтјео да потврди оно сто су му написали страни тузиоци.

Name

Није

13.04.2022 19:03

Ни Баја ни сва свита око њега нису крварили за Републику..И немају право ни у ције име да да доносе одлуке И потезе који би јој нањели стету а ни људима који су дали зивоте..Не у моје име..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

13.04.2022 20:49

Виде странци колико се година овај народ пљацка и прицају истом лази.ту.спада и позиција и опозиција.раселисе омладину...овде ниста немају они сто су стварали рс.све се своди на нестанак рс.све проклетиња и пљацка је уцинила своје...

Name

Градзанин

13.04.2022 19:09

Па ми се нисмо ни одмакли 20 година да би се на несто вратили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

13.04.2022 19:39

Мирко болан, знамо сви да су Бакир и Додик у договору за све, таки се и одрзавају а да само из безобразлука Додик прица да сте ви из опозиције издајници. Он је издајник, знамо то сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

13.04.2022 19:46

Еее мој Мирко навукоше га на танак лед ко спајалицу на папир. Скидам капу Са политици. Још онај њихов оставку даде што им је велики плус код великих, а ови наши бјеже иза народа. То је знак да није чист ни он ни ови око њега. А са инвестицијама се можемо поздравити због Баје и наше професорице. Е народе шути и трпи па поново заокружи за цвају и пиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања И

13.04.2022 19:52

Превише је криминала у свим структурама РС а нај слабије карике попуштају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

13.04.2022 19:53

Дубоке и мудре ријечи Шаровића.Можда најјаче до сада.Чивјек потпуно разумије ситуацију и потребан нам је овакав неко.Не треба гледати на страначку припадност,сад нам је потребна разборитост

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

14.04.2022 03:49

Мени не треба ни он. Вук длаку мјења, не ћуд.

Name

Зна се

13.04.2022 19:55

Милорад лазе да опозицију подрзавају странци. Да је тако опозиција би имала власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влајко

14.04.2022 00:23

Цекали су 25 г од рата да би сад рјесавили ста је по Дејтону ста је по уставу а све сто се могло опљацкати опљацкали јос је остала дуса

Name

Дзоо

14.04.2022 08:06

Влајко јадан ниси свестан како це ресавати кад наси блокирају све сто могу уразуми се бар ти и такви.

Name

Дијаспора

14.04.2022 03:53

Људи није вам јасно шта ради запад уништава православље а ви се побисте медју собом,ако тако наставе ови старци нема нас више 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех госн Саровицу

14.04.2022 04:12

Сумњам да је "време наметања просло" пре це бити да оно долази.Брзо,остро,хладно,безбозно и сурово долази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

14.04.2022 05:06

Да ли имовина дрзаве Србије у Војводини и Сандзаку ,имовина дрзаве Србије или је то имовина Војводине и имовина Сандзака ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

14.04.2022 06:48

Милорад Додик позива све политицке партије у РС на ЈЕДИНСТВО !! Какво црно '' јединство'' Милораде ?? Да те подрзе у твом суноврату, у коју водис РС ! Позивас на јединство у колективном самоУнистењу ! Усао си у сукоб са МНОГО ЈАЦИМ ПРОТИВНИКОМ, наставак мозе бити само ИЗОЛАЦИЈА !! Овај народ је СИРОМАСАН, за разлику од вас на власти . Ста би се десило да се уведу САНКЦИЈЕ ?? Гладан народ неце ниједног водју пратити ! На К Р А Ј У када ''загусти'', твој бијег у Србију ( или цак у Москву) је извјестан ! А народ ?? Никада и ниси водио бригу о народу, него искљуциво о својим лицним интересима !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

14.04.2022 06:49

Кад смо вец код наметања.Како је онда скупстина наметнула закон о дрзавној имовини?Јели то знаци да ентитети могу наметати законе по својој вољи,или пак у овом слуцају само један ентитет..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

14.04.2022 07:02

Србин стоји уз Србина. Саро уз Доду. Само балије блате Бакира и пореде га са овим лоповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.04.2022 07:45

Како је могуце да Срби све ово сто им Додик сервира могу прогутати и прихватити као истину? Дали је колективно лудило као посљедица дугогодисњег заглупљивања и диктаторске власти овог циркусанта, примитивца и васарског пјеваца? Али такодје, како је могуце не неко ко је опозиција у РС као овај Саровиц, немозе јасно и гласно да казе за ста је а против цега је. Саровицевим гласацима уопсте није јасни ста он хоце. Он не подрзава ни Додика, ни Сцхмидта, ни Баја Луку, ни Сарајево, ни ЕУ, ни УСА, ни ……. Па јасно је засто губи бираце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

додикБ

14.04.2022 07:45

Ево 30 година постоје три дрзаве у једној додикова баикрова и цовицева.И ста сте уцинили за тих 30 година раселили преко милион људи по свјету а пљацком и лоповлуком обогатили себе и своје милијардама,а мрс дјубрад покварена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

14.04.2022 07:49

Ако не желимо сукоб са Западом, неће ни нас бити на крају. Потпуно ће нас укинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

14.04.2022 13:24

Е цути несрецо. Тата ти у Рг са 90 година цијепа дрва. Ти ниси у стању водити рацуна о родјеном оцу а камоли о дрзави. Није ти стало до родитеља а ко фол се бринес за народ. Покри се поњавом и цути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2022 15:13

Борко ради сто хоце а не сто мора. Цовјек цитав зивот ради неце да престане јер га то одрзава здравим. Кад га видис да цјепа придји и понуди се да помогнес па цес видјети ста це ти реци.

Name

Путин из Тутин

14.04.2022 21:06

Каже Шаровић да нас одлуке високог представника врачају 20 година уназад,хајде ми реци колико година уназад нас врачаји Додикове одлуке о наводном и неуставном повлаћењу надлежности са државе на ентитет који уопште није надлежан за те ствари и бојкот државних институција и неусвајање многих кључних закона од стране посланика из неродне скупштине р.с.

ОДГОВОРИТЕ