Видовић: Ништа ново о паду летилице на Загреб

- Данашња конференција за новинаре Жупанијског државног тужилаштва није донела ништа неочекивано ново о паду беспилотне летилице на Загреб пре више од месец дана, изјавио је председник парламентарног Одбора за одбрано Франко Видовић.

Регион 13.04.2022 | 18:19
Видовић: Ништа ново о паду летилице на Загреб

Оценио је изненађујућим да није утврђено постојање 120 нити 40 килограма експлозива, већ нека, како је рекао, недефинисна материја.

"Ту није било ништа неочекивано ново од онога што се већ није чуло у јавности. С овим подацима сам упознат још на састанку Одбора када смо тражили информације о паду дрона", рекао је Видовић за Хину упитан за коментар информација које је изнело Жупанијско државно тужилаштво.

Најбитније је, каже, да се тако нешто више не понови с обзиром на то да нас је "као НАТО и Хрватску" затекло "донекле на спавању".

"Не смемо више допустити угрожавање наших грађана. Овакви инциденти се не смеју понављати", рекао је и додао да се нада да су из овог догађаја и НАТО и хрватске Оружане снаге извукли поуку.

Сада, каже, није ни битно да ли је у дрону било бомбе или не, јер, "сам дрон те величине је сам по себи претња".

"Битно је да, насрећу, нико није погинуо и да није дошло до значајније штете", казао је Видовић, пренео је загребачки Јутарњи лист.

Представници Жупанијског државног тужилаштва саопштили су раније данас да је беспилотна летилица која је пала на Загреб у вечерњим сатима 10. априла била наоружана авиобомбом, а узрок пада био је нарушен проблемима код аутоматског слетања код активирања главног падобрана.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сз

13.04.2022 18:12

Чему НАТО кад те могу сравнати преко ноћ, а да нико не примјети нити зна одакле је дошло?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка м.

13.04.2022 22:10

Уфатили се летјелице ко пијан плота,хоце назор да је била бомба а није...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

14.04.2022 13:11

То се неко дијете из Винковаца играло дрона,само несије да призна.Ваља му настрадат од тате.

ОДГОВОРИТЕ