Након шест година штрајкачи одлазе из парка у Бањалуци

Градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић пронашао је начин да људи који годинама штрајкују у Парку „Младен Стојановић“ добију помоћ у виду запослења и смјештаја, а онима који годинама воде правну битку биће омогућена и правна помоћ, тако да ће шатори у Парку постати прошлост.

Република Српска 12.04.2022 | 16:03
Након шест година штрајкачи одлазе из парка у Бањалуци

-Живот, борба и околности навели су их на то од 2016. године штрајкују и живе под шаторима овдје у Парку. То је једна ружна слика за наше друштво, Репблику Српску, град и Парк. Као градоначелник, то нисам могао више да допустим и почеао сам разговоре са овим људима да видим шта им је то потребно да живе као и ми остали и да на други начин остварују своја права – казао је градоначелник Станивуковић.

Како је казао, оно што су се усагласили јесте да им је потребан стан и да ће им он у томе лично да помогне.

-С друге стране у вези са запослењем нашли смо начин и ријешили то питање и такође добиће сву правну подршку лично од мог тима и мене. То је разлог зашто овај неуређени дио Парка од данас постаје прошлост – поручио је градоначелник.

Приликом данашње посјете и разговара са људима који су штрајковали  у Парку, захвалио им што су му дали шансу да буде, како је казао – млади политичар, млади човјек који је добио прилику да ријеши овај проблем.

-Свјестан своје дужности сваки дан себе опомињем да будем на услузи свом народу. Ово је један од оних догађаја када схватите због чега овај посао који радите има пуни смисао – нагласио је он.

Како је казао, већ данас креће уклањање шатора и почиње уређење овог дијела Парка, гдје је у току и обнова трим стазе, клупа и корпи за отпатке.

Мићо Блажановић, Раде Грбић и Раденко Пецаљ који су од 2016. године штрајковали и живјели у Парку захвалили су градоначелнику за подршку у виду обезбјеђења стамбеног питања односно запослења.

-Хвала овом младом човјеку који је у протеклом периоду бринуо о нама, нашао у оквиру својих могућности најбоље рјешење за наше проблеме – истакао је Пецаљ, којем је градоначелник обезбиједио посао.

Подсјетио је да је у овај парк дошао да тражи право на живот и право на рад.

-Обраћали смо се републичким институцијама, али наши проблеми нису ријешени. Само сам тражио да радим јер је фирма у којој сам радио отишла у стечај и за мене више није било мјеста у њој. Хвала градоначелнику Станивуковићу и свим људима добре воље који су нам помагали – казао је он.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Браwо Драско

12.04.2022 14:24

Ово је само мали примјер како Драско помазе обицном народу и сиротињи . Ста би тек било да се цовјек мозе више питати и да су му одријешене руке ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

12.04.2022 17:14

Никада народу нису помогли дјајиц и острац нозева. Они само себи узимају. Браво Драско!

Name

Драган

12.04.2022 14:25

Госп.Станивуковић ,за сваку похвалу, хуман,паметан и храбар политичар. Ово је прави примјер да мисли на свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

12.04.2022 14:46

Браво Драшко,велико дјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

12.04.2022 14:57

Свака част, градоначелниче. Стварно срамота свију на власти да се нису до сада удостојили помоћи људима. Честитам!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мане

12.04.2022 15:43

Хајде Ђаја покажи се.Имаш новца украденог у К Б Ц бањалука и сањим плацаш велике журке и плаћаш фолк звијезде сваки викенд.Јели мислиш даје народ глуп незна одакле долази нивац.Активирај Ћурлу нека мало брине о сиротињи а не да узима од исте те сиротиње.Ђајићу има онај горе свевишњи који све види.Моја тије препорука манисе ти политике само слаби доктори се гурају у политику.А богами ниси ни неки говорник.

Name

Зоран

12.04.2022 15:13

Има неко ко мисли на сиротињу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2022 17:05

Драшко помози свакоме и ко не тражи помоћ у бурлином режиму, ово ти је потез године , гдје бурле није ни присмрдио, а камоли да ријеши проблем ови људи за толике године његове срамоте у БЛ.

Name

Радник ГУ Бањалука

12.04.2022 16:08

Како цес помоћи запосленим у ГУ Бањалука. Многи смо на ивици егзистенције, плата је иста 15 година, ти си ту у ГУ 18 мјесеци, а потрошачка корпа је скупља 50%

ОДГОВОРИТЕ
Name

в.д. коментатор

12.04.2022 20:13

Нисам упућен, може ли ико да објасни зашто ти људи штрајкују?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон том

13.04.2022 05:32

Знаци ко год нема стан, правац у саторе у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

13.04.2022 07:56

Како се нико од владајућих странака није сјетио овог витешког подвига .Њих само интересује богаћење,а сиротиња нек умире.Зато ће бити кажњени на изборима !

Name

Избјеглица

13.04.2022 09:50

Драско је доказан Човјек. Свака част. Да није њега, могли су камповати до краја зивота. Нико им не би помогао. Јос једном 10-тка за видјење града. Ко зна водити град, зна и дрзаву. Све је то исто. Кућанин је кућанин.

ОДГОВОРИТЕ