Побједа Вучића значајна је и за Републику Српску

Победа Александра Вучића и Српске напредне странке (СНС) на изборима у Србији значајна је за мир и стабилност целог региона, сматра Драшко Станивуковић.

Република Српска 11.04.2022 | 11:32
Побједа Вучића значајна је и за Републику Српску

"Континутет власти у нашој матици значајан је и за нашу сарадњу са српским државним врхом, али и са Градом Београдом јер то значи наставак започетих и бројне нове пројекте”, рекао је градоначелник Бањалуке у интервјуу за дневни лист „Вести“.

Он је напоменуо да је Србија увек са властима у Српској сарађивала институционално, а град Бањалука је, каже, институција, ко год га водио, а иста је ситуација и са вишим нивоима власти и због тога је важно да постоји та подршка.

“Србија је наставила контиунутет помоћи Бањалуци, а за време мог мандата то је највећа појединачна подршка некога са стране и износи око шест милиона мараца”, истакао је Станивуковић.

Пројекти који се финансирају из тих средстава су, додаје, у различитим фазама, од којих је свакако један од најважнијих је изградња школе у насељу Ада чија је вредност око 4,5 милиона мараца, а радови ће почети управо око Дана града, тачно годину од када је Вучић постао наш почасни суграђанин, најавио је Станивуковић.

Упитан како тумачи чињеницу да су Вучића уочи избора подржале готово све партије у Српској, и из власти и из опозиције, рекао је да зна колико је тешко први пут добити изборе, али после годину и три месеца рада зна да је много теже сачувати власт.

"Победити други пут заредом у првом кругу је заиста сензационалан политички успех. То значи да ће Србија и даље држати лидерско кормило на Балкану. Осећао сам потребу, пре свега људску, да на свој начин, кроз видео запис, наслањујући се на Вучићев спот "погледајте семафор", подсетим кроз наш семафор на подршку коју је Србија дала Српској”, рекао је Станивуковић.

Подсетио је да је реч о 150 милиона марака (75 милиона евра), што је цео буџет Бањалуке.

“Сви лидери су му честитали, а то говори да Србија досеже највеће успехе, економске и геополитичке. Подршка од 90 одсто гласова из РС говори управо о томе да су грађани и политичари по том питању јединствени“, објаснио је Станивуковић.

Када је реч о Вучићевој кампањи оценио је да је он тиме померио стандарде које ће бити тешко прескочити.

"Познат сам по креативној политици, то је оно што ми је блиско. Овде је важно рећи да се Вучич бавио политиком у 20. веку, да се њоме бави и у 21, а да је овом кампањом практично отишао у 22. век. Такав вид порука грађанима је памтљив, улази у подсвест”, сматра Станивуковић.

Како каже, све што је урађено, мостови, фабрике, путеви, пренете су кроз видео форму, а “фамозни фрижидер” је био метафора да је свеприсутан и да му је важан сваки човек.

“Знам да Вучић посвећује довољно пажње медијима и да има озбиљне светске сараднике и мени ће то свакако бит инспирација за наредне изборе на којима ћу учествовати“, додао је он.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Посматрач

11.04.2022 09:40

Немој више, претјерао си у у........., знаш ли стати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2022 10:19

Зашто да стане. Млад, паметан, успјешан. Живот и каријера је пред њим. Показао је да ради за народ. То је веома ријетко срести у свијету. Само напријед имаш подршку.

Name

Нострадамус

11.04.2022 10:41

Немој само у октобру да говоримо како је побједа Додика знацајна и за Србију и Републику Српску.Ако смо спали да нас опстанак зависи од два цовјека онда боље да нас нема.

Name

Дејан

11.04.2022 10:08

чекај бре Драшко зар ниси причао да те срамота што нам Миле стално жицка лову и моли по Србији? шта си сад и ти постао као он? Јел и од тебе да очекујемо штитнике за колена? Разочарао си ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.04.2022 10:09

ЗЕЛЕН СИ КО ЗЕЛЕННА ЈАБУКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

11.04.2022 10:20

Србија је ВАЉДА помагала и наставила помоц српском народу у БИХ!А заврсава ли све то бас као помоц народу!❓Све разне донације у рату и послије рата су углавном криминално потросене!Србија сад треба пазити коме конкретно даје помоц ,помоц насој влади која опљацка властити будзет а онда цека помоц Србијр

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

11.04.2022 11:42

Помоћ, шта ћете Ви радити, казао си да су неки дигли милијарде у Бањалуци, док Србија шаље сталке за инфузију и стетоскопе. Алиби за нерад и још по нешто.

ОДГОВОРИТЕ