Кина: Дух Зимских олимпијских игара све драгоцјенији

 У турбулентном свету, дух Зимских олимпијских игара у Пекингу постаје све драгоценији

Свијет 11.04.2022 | 08:49
Кина: Дух Зимских олимпијских игара све драгоцјенији

Аутор: Кинеска медијска група

Кинески председник Си Ђинпинг је 8. априла одржао важан говор на церемонији достигнућима Зимских олимпијских и зимских параолимпијских игара у Пекингу, објављујући да је Кина у потпуности испунила своју свечану посвећеност међународној заједници и представила свету једноставне, безбедне и дивне Олимпијске игре.

„Глатко одржавање је успех“

Током Зимских олимпијских и параолимпијских игара у Пекингу, удео позитивних случајева од ковида 19 у затвореној петљи био је само 0,45%, а све позитивно особље је добило ефикасан третман и добру негу. Није било кластера избијања или преливања епидемије. Прецизна и ефикасна превенција и контрола епидемије пружила је корисно искуство за глобалне антиепидемијске и организовање великих међународних догађаја, а такође је показала несаломиви дух кинеског народа у превазилажењу потешкоћа и ризика.

Кроз Зимске олимпијске и зимске параолимпијске игре у Пекингу, свет такође види отворену и инклузивну Кину која тежи изврсности. Олимпијске игре су у потпуности показале шарм кинеске културе и гостопримство кинеског народа и унапредиле међусобно разумевање и пријатељство међу људима из целог света.

Вреди напоменути да је успешно одржавање Зимских параолимпијских игара у Пекингу такође постало прозор за представљање кинеских концепата и достигнућа људских права, одражавајући достигнућа Кине у поштовању и заштити права и интереса особа са инвалидитетом. Ендрју Парсонс, председник Међународног параолимпијског комитета, прокоментарисао је: „Зимске параолимпијске игре у Пекингу 2022. означавају нову зору за Зимске параолимпијске игре“.

Што је још важније, у турбулентном свету, дух Зимских олимпијских игара у Пекингу је промовисао узајамно учење међу светским цивилизацијама, посејао семе солидарности и пријатељства и донео поверење и снагу свету.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тито

11.04.2022 08:30

Показали сте да се један тиранин води политиком другог да користи крај игара за поцетак рата! Договорили сте се да неце бити напада у току игара а сад промовисес неке друге вриједности.

ОДГОВОРИТЕ