Блокирана имовина од десет милиона наркогрупи

Суд БиХ је, према захтјеву Тужилаштва БиХ, блокирао милионску имовину осумњиченим члановима наркогрупе у предмету „Транспортер“, у којем је првоосумњичени Бојан Цвијетић, савјетник бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, потврђено је за „Аваз“ из извора блиских истрази.

Босна и Херцеговина 09.04.2022 | 18:32
Блокирана имовина од десет милиона наркогрупи

Кућни притвор

Ради се о наркогрупи која је раскринкана дешифовањем апликације Скy, а рјешењем Суда БиХ привремено им је блокирана имовина већа од 10 милиона КМ.

Ради се о бројним финансијским рачунима, али и становима, апартманима, некретнинама, аутомобилима...

Блокада је наступила након што је окончана финансијска истрага за све чланове групе која је осумњичена за шверц кокаина из Црне Горе у земље ЕУ.

Уз Цвијетића, који је недавно пуштен да се брани са слободе уз одређивање кућног притвора, припадници ове групе су Петар Дукић, Александар Николић, Драган Кресојевић, Иван Јурић... Већина их је пуштена на слободу уз мјере забране.

Многи су пристали на сарадњу с Тужилаштвом, али то не умањује значај њиховог учествовања у криминалним радњама, за које тужиоци имају доказе које су добили путем апликације Скy.

Цвијетићу је МУП РС раније заплијенио у једној банци суму од 500.000 у разним апоенима. Одузета су му и два аутомобила.

Токови новца

Осим тога, спорни су и његови токови новца у приватној компанији, као и новац на рачунима, дивиденде и плате које је остваривао.

Исто важи и за остале чланове групе, којима су одузета скупоцјена возила. Утврђено је да ухапшени имају луксузне станове, апартмане, куће, компаније, аутомобиле. У детаље се утврђује поријекло новца, за који се сумња да није стечен на законит начин.

Документи ОСА-е

Код Цвијетића су, подсјећамо, пронађени и повјерљиви подаци ОСА-е те је утврђено да је комуницирао с припадницима тајне службе БиХ.

Тужилаштво о томе води посебну истрагу јер је ријеч о документима и припадницима крим-подземља с подручја цијелог западног Балкана.

(Аваз)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Татар

09.04.2022 16:46

Све је то тудја мука и не мозе донети добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресудјујте кримосе

09.04.2022 16:50

Хапсите главне кавцане. Одузмите им све сто имају у БиХ и дајте борцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИРИКИ

09.04.2022 17:11

Ко це сад финанцирати градњу зграда у БЛ и околини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИКАЗ

09.04.2022 19:09

А у Приједору браци Милаковиц не сме нико ниста, Раилиц је на одмору мало.10

Name

Гулио

09.04.2022 17:31

Боље блокирати него одузети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.04.2022 03:03

Криминал врједан 10 милиона и висе и они их пустили да се бране са слободе па дајте гдје ми зивимо? И онда се цуде кад од свих корумпираних такви дебили наруце убиство и то јединог једног нормалног и постеног полицајца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

10.04.2022 06:11

Вратицете ви то са каматом само да предмет додје у руке "правим" тузиоцима и судијама

ОДГОВОРИТЕ