Након пандемије, туризам се враћа у нормалне токове

У Бањалуци је отворен Међународни сајам туризма који је окупио велики број домаћих  и регионалних туристичких организација и излагача. Овај догађај је и у календару значајних туристичких манифестација града Бањалуке.

Република Српска 08.04.2022 | 18:20
Након пандемије, туризам се враћа у нормалне токове

Велика посјећеност Међународног сајма туризма у Бањалуци говори да су тешки услови за туризам, које је створила пандемија, иза нас и да се туризам враћа у нормалне токове. 

"Јако нам је важно да се вратимо на оне рекордне резултате које смо имали 2019. године, близу смо тим резултатима. Прошла година је била доста добра за српски туризам, нисмо још дошли до тог нивоа када су инострани туристи у питању, али већ од почетка ове године смо видели да се тај тренд мења“ казала је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Директорка Туристичке организације Србије каже да по броју ноћења туристи из Босне и Херцеговине улазе у топ 3. Бањски туризам је у Србији развијен, а Врњачка Бања пружа уживање у природи, као и квалитетну угоститељску услугу.

"Хотел Фонтана нуди један модеран смештај, ми смо недавно реновирани, пре две године смо почели да радимо са 212 смештајних јединица. Позивам све грађане Републике Српске да посете наш сајт и да се упознају са понудама које су актуелне. То су тренутно првомајски и васкршњи празник, а затим продужени викенд“ рекао је Ђорђе Макуљевић, директор Хотеле фонтана Врњачка Бања.

Један од многих штандова на којима се потенцијални туристи могу упознати са туристичком понудом одређене дестинације је и Туристичка организација Нови Сад, која представља занимљиву туристичку понуду.

"Ми смо свакако дошли дан раније у Бања Луку како би представили туристичку понуду Новог Сада и општине Сремски Карловци. Представљамо понуду „Како провести 52 викенда у Новом Саду. Оно на шта смо ми поносни јесте 6 винских рута. Направили смо пројекат који обухвата обилазак преко 60 винарија у Новом Саду и околини“ казал је Биљана Марковић из Туристичке организације Нови Сад.

Потписан је споразум о сарадњи између Туристичке организације града Бања Лука и Туристичке организације општине Будва. Циљ је међусобна сарадња у области туризма. Сајам траје до 10. априла. 

(БН) 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драско не зна

08.04.2022 19:08

Боље сирити сеоски туризам у Пискавици и горњој и доњој .Све се мозе из љубави према селу ,скромносцу без велики улагања агенција за село односно за мала и средња предузеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

08.04.2022 19:09

Туризам мозда а људи ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луњало

08.04.2022 20:41

Који туризам у времену кад се једва крај с крајем саставља због поскупљења животних намирница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

09.04.2022 04:34

Какав туризам, људи гину, санкције на све стране, инфлација двоцифрена, коме је до путовања кад пријети већи сукоб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бој

09.04.2022 08:42

Какав црни туризам и нормални токови, то мозда за политицаре, тајкуне, газдурине и њихове породице, кумове и богате пријатеље, нема народ за хљеба, вецина размисља хоце ли сутра имати ста да једе и плати харац дрзави, а ево ни на западу рузе не цвјетају тако да дозовите се памети и не прицајте глупости, вратите се у болну реалност.

ОДГОВОРИТЕ