За зеленији град - Моззарт наставља улагање у Бањалуку

Регионални лидер у приређивању игара на срећу до сада је граду донирао два спортска терена, грађанима еколошке цегере поводом Дана града, а новим генерацијама саднице липе

Република Српска 08.04.2022 | 15:01
За зеленији град - Моззарт наставља улагање у Бањалуку

Доласком прољећа Бањалука се буди, а бројна градска насеља добијају ново рухо током прољећног уређења града. Акцији Градске управе придружила се и компанија Моззарт донацијом садница стабала која сада красе један од највећих и најљепших бањалучких булевара.

Данас су озваничили садњу више од 30 младица липе у Булевару Степе Степановића, а наредних дана цијели дрворед биће обиљежен као „Моззарт алеја“ коју су поклонили граду Бањалука и генерацијама које долазе.

Тиме је ова друштвено одговорна компанија још једном показала колико су посвећени пројектима у области екологије и заштите животне средине.

И то не први пут! Наиме, 22. априла прошле године, поводом Дана града Бањалука и Дана планете Земље, Бањалучанима су дијелили еколошке цегере. Цегере у зеленој боји, која јасно асоцира на екологију, и данас је могуће видјети на улицама Бањалуке у рукама грађана који их радо користе као замјену за пластичне кесе и тиме доприносе очувању животне средине.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-04-08/04082022033809.јпг" алт="" wидтх="750" хеигхт="500" />

Осим кроз еколошке, Моззарт је пружио подршку граду кроз бројне спортске акције. Највећу пажњу и захвалност грађана, али и градских челника, свакако је изазвала обнова два спортска терена.

Наиме, граду на Врбасу, у оквиру акције „Сто терена за једну игру“ 2018. године донирали су два нова спортска терена. Тако су рекреативци у највећем градском Парку „Младен Стојановић“ добили <а стyле="цолор: #3598дб;" хреф="хттпс://www.независне.цом/спорт/остали_спортови/У-Бањалуци-отворени-спортски-терени-Моззарт-арена/500205">„Моззарт арену“ у којој је реконструисано рукометно и кошаркашко игралиште, а отварању су присуствовале спортске легенде Жарко Паспаљ и Ратко Николић.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-04-08/04082022033848.јпг" алт="" wидтх="1080" хеигхт="720" />

С обзиром на одушевљење које је тај потез изазвао код грађана, регионални лидер у приређивању игара на срећу наставио је ову мисију. Зато су прошлог љета у потпуности обновили <а хреф="хттпс://српскаинфо.цом/компанија-моззарт-сири-спортски-дух-и-хуману-мисију-косаркаски-терен-у-борику-добио-нови-изглед-и-име-сладјана-голиц-фото/">кошаркашки терен у насељу Борик, а име је добио по Слађани Голић, легенди југословенске кошарке из Бањалуке.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-04-08/04082022033117.јпг" алт="" wидтх="1080" хеигхт="720" />

Осим граду, Моззарт је пружио подршку бројним спортским клубовима, удружењима, образовним, културним и здравственим установама из Бањалуке кроз многобројне донације и спонзорства.

Због свих ових улагања, представници Града више пута су изразили велику захвалност Моззарту, а из ове компаније поручују да је ово тек почетак јер планирају још броја улагања у град на Врбасу. 

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар