Петровић посјетио реновирани Дом културе у Доњој Чађавици

Запуштена и оронула зграда Дома културе у Доњој Чађавици добија ново „рухо“. Замијењена је кровна конструкција и мокри чвор, а ускоро ће бити постављени нова столарија и фасада. Мјештани су веома задовољни због тога, јер како кажу, у овом селу обнавља се друштвени живот.

Република Српска 08.04.2022 | 10:35
Петровић посјетио реновирани Дом културе у Доњој Чађавици

„Много смо срећни због реконструкције нашег Дома културе, јер се народ поново окупља и дружи. Овај дио мјесне заједнице у претходном периоду био је јако запуштен. Међутим, сада  се мјештани враћају у Дом културе и село  на неки начин оживљава“, каже члан Мјесне заједнице Доња Чађавица Стевица Петровић, који се Градској управи и градоначелнику Петровићу захвалио на 20.000 конвертибилних марака издвојених из буџета за ову намјену.

Градоначелник Љубиша Петровић увјерио се да се реконструкција Дома културе одвија предвиђеном динамиком.

„Дом је био девастиран, прокишњавао је. Овим радовима угасили смо горуће проблеме, али нећемо на томе стати. Слиједи замјена столарије која је стара више од 50 година, фасаде и уређење платоа испред  Дома културе, јер хоћемо да га приведемо његовој намјени“, истакао је Петровић.

Он је нагласио да је намјера Градске управе да се у семберске домове културе поново врати Фестивал „Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију“, да би се културни  живот у мјесним заједницама унаприједио.

Градоначелник је најавио да ће већ од сљедеће године у буџету бити предвиђена посебна ставка за Одсјек за послове мјесних заједница, да би се унапријед планирало за шта ће се новац трошити.

„Настојаћемо да  износ средстава буде већи, јер је у ту сврху за ову годину предвиђено свега 30.000 конвертибилних марака, у односу на првобитних 80.000 које је скупштинска већина амандманима смањила“, подсјетио је Петровић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Баш тако

08.04.2022 12:41

Додикова клика је у Скупштини и ту ставку смањила јер шта ће нам села имамо кладионице. 20.000 КМ за културу мјесним заједницама то је биједа и једва чекам Изборе да и тај шљам пошаљемо у смеће.Само служе да по Додиковом налогу опструишу рад Градске управе и поготово Градоначелника.Петровићу постави билборд са именима тих лопужа да их народ запамти.

ОДГОВОРИТЕ