Леонардо Ди Каприо има нови посао?!

Глумац Леонардо Дикаприо глумио је пре 16 година у филму "Крвави дијамант" и схватио колико је тежак живот људи у Африци.

Забава 07.04.2022 | 21:34
Леонардо Ди Каприо има нови посао?!

Наиме, глумац је играо трговца људима који су повезани са „прљавим” пословима продаје и кријумчарења дијаманата у Сијера Леонеу. Од тада је Дикаприо као глумац препознат и дубоко укорењени активиста, јер је био згрожен одношењем дијаманата из Африке, условима полуропства због финансирања оружаних сукоба. Деценију касније после улоге у филму инвестирао је у Ливницу дијаманата. <див цласс="адс">  <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2019/02/07/17/1759509_профимедиа0305918189_фф.јпг?вер=1649347333" алт="Леонардо Дикаприо" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Он већ има компанију у САД-у под називом “Диамонд Фоундрy”, али сада компанија жели да прошири тржиште на Европу, те долази у град Трухиља до Касереса у Шпанији, који је врло подобан за глумчев нови посао јер је јако сунчан и топао.

Иако је “Диамонд Фоундрy” до сада производила синтетичке дијаманте за накит бренда „Ектремадуранс”, нова производња биће за индустријску употребу. Израђиваће се дијамантски кристални чипови и користиће се као полупроводници за кола што ће омогућити побољшања у области електронике и високе технологије, посебно 5Г мреже и електричних аутомобила, због својих јединствених својстава тврдоће и топлотне проводљивости. „Ди Каприо дијамант” би могао да буде одлична алтернатива микрочиповима какви су до сада познати, данас су ретки и тражени, а праве се од силицијума.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар