Позив борцима да не дозволе да их власт дијели

"Шта овакав министар и његов савјетник могу да уради за нас борце? Да ли данас постоји борац у Републици Српској коме није јасно зашто су сва удружења проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата разбијена?", питају се у Кординационом одбору Организаије старјешина ВРС.

Република Српска 07.04.2022 | 17:15
Позив борцима да не дозволе да их власт дијели

- Није спорно да је незаконити и нестатутарни дио Организације старјешина Војске Републике Српске – „ОСТА ВРС“ одржао 05.04.2022. г. у 11.00 часова. у вијећници Банског двора још једну срамну нестатутарну сједницу „скупштине“ Организације старјешина ВРС. Они се ничега не стиде, никога се не боје и упорно гурају своју нестатутарну причу. Али, оно што је страшно и зачуђујуће јесте да се на овоу „скупштину“ појавио, а по налогу свог великог партијског шефа, „хероја“ рата Петра Ђокића, министар рада и борачке заштите Дуско Милуновић, као и његов савјетник генерал-потпуковник Милан Торбица, како би и на овај начин подржали свог партијског функционера да на силу, а уз помоћ МУП-а Републике Српске, преузме ову организацију, каже се у саопштењу Кординационог одбора "ОСТА ВРС".

Даље се наводи да се пред Окружним судом Бања Лука води управни спор већ девет мјесеци управо око  њиховог легалитета и легитимитета у овој организацији.

"Умјесто да се бави бројним неријешеним питањима борачких категорија, Министар се бави маргиналним страначким питањима чиме потцјењује праве борце и њихову улогу у стварању и одбрани Републике Српске", каже се у саопштењу и додаје да је кршећи све позитивне законске прописе министар Душко Милуновић у прошлој години финансирао са 10.000 КМ, а кабинет Предсједнице Републике Српске са 14.000 КМ овај нелегитимни дио Организације старјешина ВРС, чинећи класично кривично дјело.

"Шта овакав министар и његов савјетник могу да уради за нас борце? Да ли данас постоји борац у Републици Српској коме није јасно зашто су сва удружења проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата разбијена?", питају се у Кординационом одбору Организаије старјешина ВРС.

Даље наводе да у приватној држави гдје институције не функционишу, гдје је све под контролом отуђених центара моћи, и законодавна, и судска и извршна власт, ништа нас не може изненадити.

Позивају борце да не дозволе да им газе људско и војничко достојанство дезертери, профитери ратни и послијератни и да их покраденим новцима уцјењују по разним основама. 

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ГЕНЕРАЛ ДОДИГ РОНХИЛ

07.04.2022 16:02

ДОДИГ РОНХИЛ.. ГЕНЕРАЛ ПРОФИТЕР ФУКАРА ЛОПОВ.. И ста борци да оцекују... Од фукаре додига.. Па то је злоцинацка фамилијс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

07.04.2022 17:06

Јани смо ми када нам аклос милуновиц и енглески студент кроје судбину.

Name

борац

07.04.2022 16:12

Нема од нас ниста јад и биједа која је поклекла пред мафијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

07.04.2022 16:15

"позивају борце'!? Гдје их позивате? Госпосо села и, борачка организације мора енергичније да делује, потпуно радикално. Против дезертера и њиховог накота свим средствима да се боре. А ова прица, тј. пратње је негативне енергије, шта је друго него млаћење празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.04.2022 16:45

Има ли ко да је био пунолетан за вријеме рата, а да себе не зове борац. Све приче о рату које пласирају политичари и из позиције и опозиције као и представници организација и удружења проистеклих из одбрамбено отаџбинског рата су лажне. Због њихових болесних амбиција и личних интереса они лажу и трују будућност Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

07.04.2022 17:19

Официри као официри, кад њих нагазе онда су пуни постовања према војницима. Нису ни прстом мрднули све ове године ! Много војника зиви на ивици егзистенције а официри ниста ! Моземо се удрузити само због повецања борацког додатка ! Занима ме само оно од цега се купује брасно, уље, бензин. Је ли јасно, официри ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени

07.04.2022 17:44

Неће нити могу, али ни ви. За мене сте сви исти, обични шљам за себе и свој џеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

07.04.2022 19:05

Борци су за све закаснили требало се дићи пуно раније а задњи воз је био кад је Керемпатак Ђокић 2013 године укинуо и оно мало стечених права које су борци имали.Укинуо је загарантоване пензије,смањијо инвалиднине,увео старосну границу за одлазак у пензију џаба што имам 40година стажа немогу у пензију још за 3 године оболио сам немогу радити питање дали ћу то жив и дочекати поред толиког стажа гдје си био шта си радио зашто си ратовао низсшто,дабогда се ти Ђокићу о себи забавио што каже наш народ.

Name

40 Британских обавештајаца

07.04.2022 18:51

Туга од борачке и бораца,сами сте то дозволили,дуги низ година су вас лагали,обмањивали,куповали представнике бораца,и видјели да тако могу у недоглед,и то је то ,сад пишају по вама,боље се ушутите,не мој те се проваљивати,лагано године узимају своје,што биолошки,што биједа,самоубиства,неки су имали "среће"отишли су из овог казамата,тако да од борачке дигните руке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

07.04.2022 20:13

Оптузен сам за наводне ратне злоцине сам се борим са тим насу републику и све институције боли к.... за мене и ста це бити са мном ето за ста сам се борио......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

08.04.2022 09:35

Многе старјешине су се тако понашале и у рату, није их била нимало брига за борце, само да је њима добро. Тако је и данас, а о министру...па он је ко и сви остали министри, од зла оца и још горе мајке. Част појединим старјешинама, а било их је нема сумње...

ОДГОВОРИТЕ