Дистрофичари на улици, надлежни игноришу проблеме

Послије два мјесеца од почетка генералног штрајка и игнорисања проблема од стране надлежних, дистрофичари су данас, као што су и најавили, изашли на улицу.

Република Српска 07.04.2022 | 16:28
Дистрофичари на улици, надлежни игноришу проблеме

Радници бањалучког Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида приморани су да своја права траже на улици, а Власт, по старом и добро опробаном рецепту, проблеме једноставно игнорише.

„Приморани смо на ово данас као што видите. Ови људи су се толико намучили горе и када се ради, ова два мјесеца да вам не могу описати и данас требају на улици да буду. Ово је брука и срамота државе и власти, као и свих институција које одлучују о нама. Тражимо само своја људска права, достојанство и радничка права и ништа више“, каже Мирослав Гњатовић, предсједник Штрајкачког одбора.

Из Владе су још прије двије седмице најавили конкретне мјере помоћи, али од обећаних мјера, бар за сада, није било ништа.

„Желим да ово функционише, да људи попут мене стекну егзистенцију коју сам ја, хвала Богу, стекао. Имам 30 година радног стажа, то је за мене велика ствар. Зешто не би људи као ја доживјели и могли тако. Људи који одлучују о нашим судбинама, треба да среде горе, да уреде, да направе онако како треба“, поручује Радомир Ђуричић, радник Центра.

Радници од самог почетка генералног штрајка истичу помоћ коју су добили од гранског синдиката, али и игнорантски однос свих свих институција. 

„У Заводу је тешко стање, што се види из очигледног, али није нерјешиво. Ја и овом приликом апелујем на надлежне органе да стварно ријеше то кадровско питање, јер из моралних разлога мислим да је садашње руководство већ требало поднијети оставке до сада, а не да дођемо до ове ситуације у којој смо данас послије два мјесеца штрајка“, додаје Никола Шобот, предсједник Синдиката медија и графичара Републике Српске

Радници Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида наставак окупљања најавили су за сутра, а од генералног штрајка, поручују, неће одустати све док се не исплате све заостале плате и доприноси и именује ново руководство Центра. 

(БН/А.Глувић   Фото:БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дукд

07.04.2022 15:02

Парк је за одмор, а ви страјкујте на улици, једини нормалан парк јос требате урнисати,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Их

08.04.2022 19:58

Јадно јадни, инвалиди ти сметају?! Срам да те буде, како би помогао “не дај бозе” А бозе драги, какав је ово свијет завладао?

Name

Искрено

07.04.2022 15:10

Ово је срамота и грехота. Па зар ови људи нису заслужили поштовање. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

07.04.2022 15:29

Прво за Проинтер, па све остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

07.04.2022 15:41

Јадна је ова власт,када овим људима неце да помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.04.2022 15:51

Па навикли људи на то. Задњих 20 годин су добијали гласове за нерад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.04.2022 07:24

Ово је брука и срамота власти дно дна

ОДГОВОРИТЕ