Министар обећао: Градња ауто-пута креће до јуна

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да ће изградња ауто-пута од Раче до Бијељини кренути до почетка јуна, када су планирани први радови и увођење извођача.

Република Српска 07.04.2022 | 14:47
Министар обећао: Градња ауто-пута креће до јуна

Ћорић је навео да је данас на састанку представницима градских власти у Бијељини договорено да ће сви приступни путеви који ће се користити за изгрању ауто-пута уредити у складу с потребама становништа, а да Градска управа неће морати да издваја средства за те локације.

Он је рекао да ће бити ријешен и проблем прекатегоризације локалног пута кроз Љељенчу, те да ће бити урађена додатна прикључна трака на путу Бијељина - Брчко код "Мљекаре дуле", за шта су већ опредијељена средства, као и за рехабилитацију магистралног пута Бијељина - Брчко, који је у најлошијем стању на подручју града Бијељина.

"Рјешавамо и питање сигурности на пјешачком прелазу на магистралном путу у мјесту Патковача код Основне школе 'Јован Дучић', за шта су из Министарства опредијељена средства за рјешење, а град ће финансирати пројектно-техничку докуметацију", навео је новинарима Ћорић након састанка у Градској управи.

Он је потврдио да је разговарано још о низу пројеката гдје постоје проблеми, те да је договорено да стручне комисије из Министраства, Путева Српске и града Бијељина да обиђу локације да се утврде рјешења.

Ћорић је истакао да је Влада Републике Српске опредијелила 750.000 КМ за реконстукцију Улице Стефана Дечанског, гдје се ради неких 400 метара, заједно с новом водоводном мрежом.

"Морамо изналазити и друга рјешења како бисмо успјели обезбиједити сва неопходна средства да се та улица заврши од почетка до краја", навео је он.

Он каже да је на састанку упознао представнике Градске управе да ће до краја године бити склопљени уговори о изградњи ауто-пута од Бањалуке до Бијељине, за дионицу од Јоховца до Вукосавља, од Вукосавља до Брчко, те од Бијељине од Раче.

"Остала нам је још једна дионица у Републици Српксој, то је Бијељина - Брчко и тај тендер ће бити расписан у овој години. У сљедећој години ћемо имати и ту изабраног извођача", навео је Ђорић и додао да је план да до 2026. године повежу Бањалуку, Бијељину и Београд ауто-путем.

Ћорић је рекао да је данашњи састанак био сврсисходан и да ће из њега проистаћи најбоља рјешења за грађане, те да ће сви радови изводити с нутлтом стопом толераније у кашњењу.

Он је додао да терба овакве стастанке што чешће имати, како би се на вријеме разговарало и имали спремне и усклађене буџете за пројекте.

Предсједник Скупштине града Алекдандар Ђурђевић је рекао да састанак био конкретан, конструктиван, те да треба имати чешће оакве састанке на којима би се разговало о свим проблемила који су у надлежностима инситуција које представљају.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић захвалио је министру Ћорићу што је брзо одазвао позиву на састанку у Градској управи, гдје је било ријечи о многим темама, почетку изградње ауто-пута као и свих прикључиних путева.

Он је навео да је договорено рјешавање многих безбједносних проблема на путевима на подручју града.

(Срна  Фото:Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Да

07.04.2022 14:27

обећање лудом радовање пред изборе закопати пар рупа мало земље там вам одвести камионима и послије избора ником ништа! ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

07.04.2022 15:45

Министар за пуснице и голф 2.

Name

Милан

07.04.2022 14:30

Поцните бар до избора па це мо видит ста даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рп

07.04.2022 14:38

Ја у то нешто не вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ее

07.04.2022 14:45

Кад је ,,министар" Ћорић обећао онда рачунај да је то урађено. Знамо из примјера запошљавања у Електро БН. Коме је год обећао радно мјесто, испунио је обећање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

07.04.2022 19:18

Јесте, јесте, пууноо косххта! Сад нова тура, нова авантура, пред изборе! Капље лова! И р мјеста и отпремнине... Све се исплатило. Не требало, никоме!

Name

XXЛ

07.04.2022 16:19

Погледајте ове бруке од министра, јој мајко моја он као нешто објашњава доктору, О Бозе драги цовјек купио диплому и он некакав министар. Дотакли смо дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

07.04.2022 17:04

На универзитету у Бадовинцима?????

Name

Ре

07.04.2022 17:17

А успут обијао аута и крао радија.

Name

За XXЛ

07.04.2022 18:26

Доктор није у болници негу у градској управи гдје је неопходна организациона способност и политицка мудрост.

Name

Ре за XXЛ

07.04.2022 20:28

Која организациона способност министра, дај мало бар буди реалан. Па његове комсије кажу да је купио диплому и крао касетофон и обијао суснице. И он да буде министар море мрс и ти и он.

Name

Нек се патковаца...

07.04.2022 22:31

...накотила па це мозда требат пар семафора и стамбених зграда у овим дивним временима и ололнистима гдје влада комсијска мрзња и дјецја наркоманија.... а пола их возају родитеља возила без возацке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

08.04.2022 06:37

Мост на Сави пројектују и граде Турци, хоће ли се звати Османпашин и Ердагон мост.

ОДГОВОРИТЕ