ЕУ: Покренута истрага о салмонели у киндер јајима

- Званичници Европског центра за превенцију и контролу обољења /ЕЦДПЦ/ изјавили су данас да је покренута истрага о брзом ширењу епидемије салмонеле код 134 дјеце, јер све указује да је у вези са чоколадним киндер јајима.

Свијет 06.04.2022 | 17:22
ЕУ: Покренута истрага о салмонели у киндер јајима

У саопштењу Центра се наводи да су чоколадни производи идентификовани као "највјероватнији пут заразе" и да су заражена дјеца, углавном млађа од десет година. Први случај откривен је у јануару у Британији.

Званичници истичу да је епидемија карактеризована "неуобичајено високим бројем дјеце смјештене у болницу" и да је почело повлачење производа у Белгији, Француској, Њамачкој, Ирској, Луксембургу и Британији.

Британска Агенција за заштиту здравља саопштила је да су идентификована 63 случаја салмонеле која се доводи у вези са чоколадним јајима и да су најчешће угрожена дјеца млађа од пет година.

У Норвешкој су власти повукле неколико производа италијанске компаније "Фереро", наводећи да су продавана у радњама широм земље.

Италијанска компанија "Фереро" повукла је почетком седмице чоколадна јаја "Киндер изненађење" из продаје у Британији.

Повлачење посластице повезано је са једним паковањем чоколадних јаја која су популарна међу дјецом због малих играчки скривених унутар слаткиша. 

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истрага

06.04.2022 15:34

Истрагу треба покренути око КРСТЕ ЖАРКОВИЦА КОЈИ РЕКЕТИРА ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ.Највећи криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.04.2022 16:38

До сада сте тровали само нас одрасле а сад и нада деца нису видјели се сигурна

ОДГОВОРИТЕ