Кривична пријава против начелника Гацка и више лица

У име Општинског одбора Српске демократске странке Гацко данас сам поднио кривичну пријаву против начелника општине Гацко Огњена Милинковића и више других особа, стручних сарадника у општинској администрацији као и против замјеника Правобраниоца Републике Српске са сједнштем у Требињу, истакао је Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС. 

Република Српска 05.04.2022 | 13:25
Кривична пријава против начелника Гацка и више лица

„Сматрамо да постоји основ сумње за пет почињених кривичних дјела и то: незаконито поступање у привредном пословању, злоупотреба положаја одговорног лица, закључење штетног уговора, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и несавјестан рад у служби“, образложио је Говедарица. 

Он је појаснио да је 2008. године Општина Гацко расписала јавну лицитацију градског грађевинског земљишта а након ње је 3.марта 2009. године потписан уговор између Општине Гацко и фирме Томашевић д.о.о. Источно Сарјево. 

„Купац је био дужан да по уговору у року од 8 дана плати износ за лицитовано земљиште. Купац није испунио своје обавезе из уговора и никад није платио тај износ у предвиђеном року како би могао да постане власник земљишта. И невјероватно након 152 мјесеца или 12,5 година општина Гацко је продала то земљиште по том уговору. Господин Милинковић не би данас био осумњичен да је ако ништа обрачунао затезне камате што није урадио. Подсјећам начелника да се због непоштовања рокова и датума из уговора уговор по сили закона раскида“, појаснио је члан Предсједништва СДС на данашњој прес конференцији.

Он је поручио да се тржишна вриједност зељишта из 2008. године и данас се не могу поредити и очигледно је да је буџет општине Гацко оштећен у најмању руку за минимално 50 хиљада КМ.

Начелник општине је, каже Говедарица, писао и Правобранилаштву Републике Српске и тражио мишљење од замјеника правобраниоца Радинка Савића да ли уговор из 2009. године има правни основ којим се може извршити.

„Замјеник правобраниоца са сједиштем у Требињу Радинко Савић је одговорио да остаје при свом ставу из 2008. године и да пропуштање рокова не представља никакву препреку реализацији уговора. Интересантно је да на том допису нема печата Правобранилаштва Републике Српске већ само један сувопаран потпис Радинка Савића. Очекијемо од Окружној јавног тужилаштва у Требињу да поступе по овом предмету“, закључио је Говедарица.  

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Јој јој

05.04.2022 12:06

Поштени газдурина Саво Томашевић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

05.04.2022 12:09

Да су данас избори у Гацку, за Милинковица не би гласали ни цланиви СНСД-а. Толико о њему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

05.04.2022 12:11

Поздрав за Вукоту, дивног и постеног цовјека. Ти си за мене предсједник! Нек се срами Херцаговина сто је гласала за устаску унуку, никад висе нецемо имати прилику да имамо предсједника из Херцеговине

ОДГОВОРИТЕ
Name

23

05.04.2022 16:05

Али зато драги моји Ерцеговци имате колско-коњски пут Фоча-Гацко. Какви сте ви гованци. Стидите се Перишића, Самарџића, Куреша, Поповића, Видачића, Милојевића.... Ето вам Бијела чизмица, Шегрт, Правица, Тамџија

Name

Гацко

05.04.2022 12:17

Ја да се питам ја би смијенио овог нацелника, цовјек не зна ста ради. Долази да се слика са ватрогасцима, као он гаси позар, досао на пет минута да се слика и отисао. У Опстини право расуло, када удјес облак дима те доцека, забранио радницима да пусе у канцеларији, и сад направио ругло од опстине. Рекао да неце никога оставити без посла(сјецате ли се оног писма, било је доста ставка, а једна од њих да је радници Комуса и Водова имати плате као на ТЕ, регрес и топли оброк, можда неки имају!!!!) и оставио 40 људи без посла, од којих је пола социјални слуцај. Рекао је да це на мјесто директора поставити сколоване људе, а данас пола директора је са приватним факултетом. Еее мој Огњене, моја б....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

05.04.2022 12:22

Каже нацелник повецао број стипендија са 6 на 10, да је раздвојио приватне и дрзавне факултете, тако реце неки дан. Аа студенти пете, сесте године, апсолвенти и студенти који су на мастер студијама примају 5, то неце да каже. Претходних година редовни студенти су примали 6, а остали 5. Кад тако говори за стипендије, од њега ме ниста не изненадјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

05.04.2022 12:24

Не знате ви људи ста се ради у насем малом Гацку. Хаосссс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаххаха

05.04.2022 12:39

Нема ти кад Огњен радити несто у Општини, гаси цовјек позаре. Хахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

05.04.2022 12:40

Гдје је ватрогасац, зна ли се ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

05.04.2022 12:49

Да се барем нешто пита било би добро. Балансира између лопова који га срозавају сваки дан - ШУКС, ШОЈА, ПАПИГА и остали....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасоје

05.04.2022 13:12

Мој Вукота таквих као та битанга у Гацку што се потписује као начелник пуна је РС,ево у Угљевику Василије Перић влада 25 година неправи кривично дјело само кад спава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Липник

05.04.2022 14:05

Људи моји искрено и без трунке пристрасности пишем,сдс док је био барем се нешто радило откако је дошо овај залутали весељак овдје се незна ко пије ко плаћа,Паповиц пр.скуп.дрзи све конце и управља опс.за годину ипо ама баш ништа нису у стању урадит,гоњају снсд хостесе харце опс буџет и тако из дана у дан,дабогда љеба немали јес

ОДГОВОРИТЕ
Name

рођо

06.04.2022 08:30

Огњене гласо сам за тебе у нади да ће се нешто на боље промијенити. Али кад сам видио ко ти је први сарадник Рајко Паповић одмах сам знао да нећеш успјети. Теби је проблем још у одборницима, Шуковић, Лажетрић, Шојић , одборници коалиције СПС и ДНС и др. са њима нема напретка. Питај твог замјеника је ли икад ишта урадио за друштво добро-школски примјер комунистичког дјетета. Зато спашавај бар образ свој и твоје породице јер ти је и даље живјети у овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоаким

06.04.2022 12:14

Гацко је постало град људи од интереса, само нека праши, све је супер... Нисмо зазлужили ни бољег начелника, овај је по мјери већине грађана и коалиције окупљене око њега. Биће нам боље кад ми будемо бољи, а до тада...

ОДГОВОРИТЕ