Вечерас у Лас Вегасу 64. додела Гремија

Највећа музичка имена стижу вечерас на 64. доделу Гремија у Лас Вегасу, а највећи фаворит је џезиста Џон Батист са 11 номинација, преносе амерички медији.

Свијет 03.04.2022 | 12:55
Вечерас у Лас Вегасу 64. додела Гремија

Додела музичких награда ове године ће први пут бити одржана у Лас Вегасу, након што су организатори одложили догађај планирани за 31. јануар због пораста броја случајева ковида-19, а затим га преместили из Лос Анђелеса у америчку престоницу коцке.

Избор је велики, јер је Академија за дискографску уметност и науку поново проширила главне четири категорије, како би овај пут уврстила 10 номинација у настојању да повећа разноликост.

Џастин Бибер бориће се за осам награда, као и Р&Б певачица Х.Е.Р. и реперка Доја Кет, на церемонији коју ће водити телевизијски водитељ и комичар Тревор Ноа.

Били Ајлиш је у трци за седам награда као и Оливија Родриго, бивша глумица са Дизни канала која се прошле године пробила на поп сцену с хитом "Дриверс Лиценсе".

Очекује се да ће Родриго (19) освојити Гремија за хваљени дебитантски албум "Соур" и у трци је за најбољег новог извођача.

Конкуренти су јој брат Били Ајлиш, Финеас, реперка Саwеетие, као и експериментална поп група Јапанесе Бреакфаст.


(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар