Црногорци од бензинских пумпи направили маркете

”У односу на радне дане, промет на бензинским станицама недјељом је већи у просјеку за око 50%, у градским насељима је и већи, док је ван градских зона тај промет сличан као и у осталим данима”, рекао је Спалевић.

Регион 02.04.2022 | 09:37
Црногорци од бензинских пумпи направили маркете

Откако је забрањен рад супермаркетима недјељом у Црној Гори, грађани тог дана масовно купују у продавницама на бензинским пумпама.

Из Удружења нафтних компанија Црне Горе Борис Спалевић, за Портал РТЦГ, казао је да је у односу на радне дане, промет на бензинским станицама недјељом већи у просјеку за око 50 одсто. Од стандардних животних намирница, највише се купују кафа за понијети, кроасани, слаткиши, грицкалице, вода и конзервирана храна.

На основу измјена Закона о унутрашњој трговини предвиђено је да се недјељом и празницима куповина може обављати у апотекама, специјализованим продавницама или киосцима за продају хљеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, средстава за заштиту биљака или погребне опреме, бензинским станицама и продавницама за куповину на мало у оквиру бензинских станица.

”У односу на радне дане, промет на бензинским станицама недјељом је већи у просјеку за око 50%, у градским насељима је и већи, док је ван градских зона тај промет сличан као и у осталим данима”, казао је Спалевић.

То првенствено, како каже, зависи од локације саме бензинске станице.

Од стандардних животних намирница које грађани највише купују су углавном кафа за понијети, кроасани, слаткиши, грицкалице, вода, конзервирана храна, чоколаде…

”Нема правила, купују се и цигарете или неке ситније потребштине, док и то зависи од периода године, тако да су љети најтраженији сладоледи и сокови, а зими пелет, више антифризи и течности за стакла против замрзавања итд”, наводи Спалевић.

Он је истакао да су продавнице на безинским пумпама прошириле асортиман производа.

”Све бензинске станице су прошириле асортиман и то је тренд у цијелом свијету, па се надамо да ће бензинске станице у будућности имати све већу понуду, од припремљене хране, сендвича, пецива до издавања простора за одржавање пословних састанака и слично”, поручио је Спалевић.

Истиче да гужве недјељом на безинским пумпама нијесу појава из разлога што се трговина у маркетима одвија углавном као допуна куповине артикала који су потреба за оне који сипају гориво или потреба оних који у току недјеље желе допунити недостајући артикал пошто супермаркети не раде недјељом.  

(РТЦГ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

02.04.2022 12:26

У Америци је свака бензинска као самопослуга,за путнике у пролазу саврсено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ос

03.04.2022 23:04

Све је уреду, али обавезно да радници пумпи имају адекватно слободно вријеме и адекватну плату, поготово недељом.

ОДГОВОРИТЕ