Вучић изразио саучешће породицама страдалих рудара

- Предсједник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породицама рудара страдалих у несрећи у руднику угља "Соко", код Сокобање.

Србија 01.04.2022 | 12:08
Вучић изразио саучешће породицама страдалих рудара

"Најдубље ме је потресла страшна вест о трагичној смрти наших рудара у руднику `Соко`. Њихова часна професија, једна од најтежих на свету, одувек је захтевала људе посебног кова: храбре, упорне, чврсте и непоколебљиве", навео је Вучић у телеграму.

Управо су, додао је он, њихов свакодневни труд и самопрегорни рад одувијек представљали саму срж и окосницу цјелокупног развоја Србије и зато Србија данас посебно жали због губитка њихових живота, јер нема ријечи утјехе у оваквој трагедији.

Вучић је нагласио да нико не може довољно да им се одужи за све претешке дане и ноћи у којима су радили за добробит свих у Србији, али да ће Србија урадити све како би у овим најтежим тренуцима пружила сву потребну помоћ њиховим најближима и повређеним колегама, којима је пожелио брз опоравак.

"Изражавам најдубље саучешће породицама, пријатељима и суграђанима наших настрадалих рудара. Нека почивају у миру, Србија их неће и не сме заборавити", наведено је у телеграму саучешћа предсједника Србије.

Осам рудара јутрос је погинуло, од којих најмлађи има 21 годину, а најстарији 59, док их је 18 повријеђено у несрећи у руднику угља "Соко" код Сокобање. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар