Србији је потребан одговоран лидер, причаћу са свима

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је Србији потребано одговорно руководство и додао да је он спреман да разговара са свима који протестестују и незадовољни су, али да неће дозволити да се притисци врше неколико дана пре избора.

Србија 31.03.2022 | 22:12
Србији је потребан одговоран лидер, причаћу са свима

"Разговараћемо са свима после избора, али тада нећемо имати ни мало лак разговор. Иначе у нашој земљи је најлакше да ко год се побуни против било чега и који год штрајк да настане сви су на страни штрајкача, а онда када дође време исплате, траже се веће плате од државе", рекао је Вучић за Објектив, на питање протестима који су одржани у Србији у последњем периоду.

Прокоментарисао је и положај свих инфлуенсера и оних који доста зарађују преко друштвених мрежа, те поручио да ће сви који остваре у велику зараду бити опорезовани.

"Ако сте доста зарадили гледаћемо како да вас опорезујемо, али то ради Ана Брнабић - премијер државе, то је њен посао", рекао је Вучић.

Нагласио је да су систем образовања и напредне технологије кључна питања којима ће се његова странка бавити у будућности и ту, како је рекао, "морамо сви да се укључимо".

"Не треба да се све своди на плате и очекивања од државе, већ мниго тога треба да се промени у читавом систему. Немам никакве сумње да ће педагошки рад бити једна од главних тема наредне године", казао је он.

На питање о недостатку радне снаге у земљи, Вучић је навео да у Србији недостају бравари водоинсталатери, заваривачи, механичари и електрицари.

Поручио је да ће све урадити како би се наши људи вратили у своју земљу, а стари занати опет заживели.

"Следићемо трендове из земаља региона (Хравтска) и гледати како су они решавали та питања и који су недостаци и предности спровођења мера у њиховој држави за враћање оних људи који су отишли у иностранство. Сваки човек који се врати је велики успех за Србију", казао је он.

Нагласио је да се, у овом тренутку, у Србију враћају лаекари, док све више здравствених радника одлучује да остане, без обзира на услове рада које имају у иностранству.

Поручио је да се тренд одлазака може у потпуности зауставуити и да је сада неопходно осмислити мере, како би се повећао број људи који се враћају у Србију.

Изразио је задовољство што је јединствен, како је рекао, у својој политичкој кампањи у којој су приоритет дела и постигнути резултати, а не оспоравање политичких опонената.

Објаснио је да ако други пут добије изборе у првом кругу, после десет година владавине, то онда значи да је заиста допринео бољитку у земљи и да то људи виде.

Поручио је да уколико поново победи држава ће добити још нових стадиона, путева, пруга, брзих возова и фабрика.

"Радујем се индустијализацији земље и драго ми је што ће у будућности Србија имати развијену аутомобилску индустрију", нагласио је председник.

Вучић се осврнуо и на најављену оставку на функцију председника СНС-а и рекао да ће он бити председник свих грађана, а да ће странку, ако да оставку на ту функцију председника странке, водити неко други, а он бити спреман да сугерише и помогне.

(Тањуг  Фото:Пинк)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ах мерака

01.04.2022 04:06

Пјевај Харисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу

01.04.2022 05:34

А у Емиратима Русији базе сигурне луке а овсмо све це бити рузицастоооо е јадни народе глупи неписмени Европа и Европски закони вапе за бслканцима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

01.04.2022 11:06

Иди доста је и тебе голубе.