Није забиљежено 7 сати Трампових разговора

- Подаци Беле куће садрже празнину од више од седам сати у белешкама о званичним телефонским разговорима, које је бивши председник Доналд Трамп водио 6. јануара 2021. године, на дан када се одиграо смртоносни упад у Капитол, објавили су амерички медији.

Свијет 30.03.2022 | 07:35
Није забиљежено 7 сати Трампових разговора

Записи предати комисији Представничког дома која истражује напад показују да Трамп није водио ниједан телефонски разговор између 11.17 сати ујутру и 18.54 поподне, у време када су његове присталице упале у Конгрес док су чланови Конгреса гласали о потврди победе демократе Џозефа Бајдена на изборима 2020.

Подаци на 11 страница предати члановима комисије показују да је Трамп телефоном разговарао са најмање осам особа пре те паузе, и са 11 особа после тога, објавили су у уторак "Вашингтон пост" и ТВ мрежа Си-Би-Ес.

У бројним досадашњим јавним извештајима помиње се више разговора које је Трамп водио 6. јануара са својим сарадницима и члановима Конгреса, због чега комисија истражује да ли је током дана водио комуникације кроз незваничне канале, наводи се у медијском извештају, који се позива на изјаве две особе упућене у конгресну истрагу, преноси Глас Америке.

"Њујорк тајмс" је данас објавио да се конгресни истражитељи, заједно са федералним тужиоцима, концентришу на Трампов твит од 19. децембра 2020, у којем је позвао присталице да оду у Вашингтон 6. јануара наводећи да ће "бити лудо".

Комисија Представничког дома у понедељак је једногласно гласала за подизање оптужбе за непоштовање Конгреса против Питера Навара, бившег саветника за трговину председника Трампа и Данијела Скавина, који је био заменик Трамповог шефа кабинета.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Приједорцанин М.

30.03.2022 06:08

Стета по свијет сто није освојио други мандат.мислим да це следеци пут бити боље среце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРЕ

30.03.2022 09:05

Па ово и раде да се поново не кандидује.У томе је поента

Name

Холивуд

30.03.2022 06:46

Холивуд и каубоји.

ОДГОВОРИТЕ