Тегелтијина је обавеза да врши надзор над радом ОБА

"Забрана уласка држављанима Србије у БиХ поприма размјере епидемије, али и показује да озбиљне злоупотребе унутар Обавјештајне агенције коју апсолутно нико не контролише. Док нам убице, криминалци и дилери шеткају преко границе, и док им је БиХ сигурна кућа, угледним интелектуалцима из Србије се забрањује улазак у БиХ јер њихови ставови нису по вољи СДА."

Република Српска 27.03.2022 | 12:00
Тегелтијина је обавеза да врши надзор над радом ОБА

Ово је истакао предсједник ДНС Ненад Нешић поводом забране уласка у БиХ адвокату Горану Петронијевићу, генералу Братиславу Дикићу и професору Милошу Ковићу.

''Од СДА ме више ништа не може изненадити, али не могу да схватим да Срби из Републике Српске који имају законску обавезу да контролишу законитост рада ОБА то и не чине. Предсједавајући Савјета министара БиХ морао је реаговати још након случаја професора Кривића и ја сам тада од њега тражио да сазове Извршни обавјештајни одбор и затражи истрагу о овом случају. Он се није удостојио да се огласи, баш као што и сада ћути'', истиче Нешић.

Лидер ДНС-а наглашава да је формални шеф ОБА, према Закону о ОБА, први човјек Савјета министара.

''Тегелтијина законска обавеза је да врши надзор над радом ОБА и он носи политичку одговорност за њен рад. Он данас носи и политичку одговорност за ове бесрамне и провокаторске потезе према  Републици Србији! Позивам га да изађе и каже да ли је затражио информације од ОБА о овој акцији, јер то има право према Закону, и шта је предузео на ову очиту злоупотребу овлашћења ОБА! Ако настави да се крије и ћути, сутра ће свим држављанима Србије, СДА забранити улазак у БиХ!'', подвлачи Ненад Нешић.

Нешић, који је и посланик у Представничком дому, тражи од својих колега посланика и делегата из Републике Српске који су чланови Заједничке комисије за надзор над радом ОБА да затраже њену хитну сједницу како би се овој невиђеној анархији и прогону људи стало у крај.

''Да су Вук Караџић и Никола Тесла живи и њима би забранили улазак у БиХ јер су декларисани Срби. Колико је БиХ циркус од државе довољно говори ова брука – људима се забрањује улазак у БиХ јер се некоме не допада њихово мишљење. У ери дигиталних комуникација, физичким забранама покушавају ограничити слободу говора. Ово се не смије толерисати и тражим хитну истрагу и ревизију срамотних рјешења ОБА'', поручио је Нешић.  

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Дус

27.03.2022 10:22

Кад дојдес у стање да висак новца сутирас ногом, и камера то забиљези

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

27.03.2022 11:00

Ко је професор Кривић.

Name

Xxx

27.03.2022 14:22

Цувајсе да итебе неисутира видис коликије Мислим даце Тегелтија ријесит то за који дан.

Name

Сљепило

27.03.2022 10:45

Шта још треба да се догоди,да схватимо да Додик,СНСД,и његови послушници никада нису радили ништа добро за РС? Напротив!То је очигледан примјер рушења РС. Али,поставља се логично питање:"ШТА РАДИ ОПОЗИЦИЈА ДА ТО СПРИЈЕЧИ?ЗАШТО НЕ ПОЗИВАЈУ НАРОД НА УЛИЦЕ,ДА ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА ОЧИСТИМО ТО СМЕЋЕ И СМЈЕСТИМО ИХ У КАВЕЗЕ?! АКО ТО НИСУ СПОСОБНИ,НЕКА НАПУСТЕ СВОЈЕ ПОЗИЦИЈЕ,ЧАСНО И ПОШТЕНО.НИСУ НАМ ПОТРЕБНИ КАО ТАКВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

27.03.2022 11:35

Свака ти је на мјесту

Name

Генерал

27.03.2022 16:05

Није само сљепило него бјелина!

Name

Истина

27.03.2022 12:34

Тачно тако, а чија је обавеза да контролише колико је асфалта уграђено, а колико покрадено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.03.2022 13:32

Тачно тако, а чија је обавеза да контролише колико је асфалта уграђено, а колико покрадено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срце моје

27.03.2022 14:24

А ко прима плату - не ради ниста, а све на рацун ПОРЕСКИХ обвезника? Само млатите празну сламу за добру лову

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.03.2022 16:06

Ста нас брига сто немогу уц неки људи који це завадхат народ, брини те ви за радна мјеста, за добробит свих направите несто за стандард градјана мани пропаганде и некопирајте додика србовањем и национализмом немозете против доде он је ту врх, само економски опоравак народ није висе брига за сумњива лица сто немогу улазит, хоцемо посо гладни смо докле висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.03.2022 18:23

Сви ви знате у танцине ста је тудја дузност.Ех кад бисте тако своју обављали где би вам био крај

Name

Центарфор

27.03.2022 17:26

ОСА вам је трн у оку јер покушава да заштити интегритет државних граница. Нико од тих што им је забрањен улаз нису кренули овамо да праве мир и граде суживот, већ напротив, да шире мржњу и нестабилност. Нешић је гори од Додика, ако будете и за кога гласали, немојте за ову двојицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иха!

27.03.2022 19:32

Ти си нам крај свега, ко теби дозволи да се бавис политиком

ОДГОВОРИТЕ