Уговор о помоћи предузетницима у локалној заједници

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је уговор у наставку сарадње између града Бијељина и Инвестиционе фондације ИМПАКТ која путем ИМПАКТ инкубатора идеја пружа финансијску, стручну и менторску подрушку будућим предузетницима у локалној заједници.

Република Српска 24.03.2022 | 18:37
Уговор о помоћи предузетницима у локалној заједници

Уговор је постписан током једнодневне конференције "Покрени нешто добро у Бијељини", а подрушку пројектима Фондације пружа швајцарска Агенција за развој и сарадњу.

Инвестициона фондација ИМПАКТ и Град Бијељина већ три године организују ИМПАКТ инкубатор пословних идеја, који је свеобухватан вид подршке предузетницима у виду тренинга, те менторске и промотивне подршке.

 Посебно успјешна сарадња са Бијељином биће настављена и у наредне двије године, каже Сенајид Ђозо, извршни директор те фондације.

“Изузетно смо задовољни сарадњом и ово је само један показатељ како удруживањем не само финансијских средстава него и других ресусрса, особља, искустава, информација и знања можемо да направимо значајне промјене у локалним заједницама.”

Ђозо додаје да финансијска подршка дође на крају, као својеврсна награда, а да су грантови износе до 5.000КМ.

“До сада смо подржали 26 бизниса и, што је најважније, сви су активни и успјешно послују”, истиче Ђозо.

Амбасадор Швајцарске у БиХ Данијел Хун изразио је велико задовољство што је у Бијељини поново у контакту са младим, енергичним људима и што помаже у потписивању уговора.

“Фондација ИМПАКТ је дугогодишњи партнер амбасаде Швајцарске и ради одличан посао у помагању младим људима да започну своје бизнисе. Такође је важно да политичари створе одговарајуће услове за младе предузетнике, а Бијељина је срећна што има градоначелника који подржава младе предузетнике.”

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић захвалио је Фондацији ИМПАКТ која је до сада сарађивала са више од 50 локалних заједница у БиХ, што је Бијељину препознала као поузданог партнера за наставак сарадње. Додао је да је циљ те сарадње и конференције мотивација младих људи да буду самостални.

“Да у маркетингу, дигиталном маркетингу, графичком дизајну, ПР менаџменту и руковођењу буду будући лидери. Да у Граду Бијељина виде подрушку кроз развијање старт-уп бизниса и кроз давање субвенција са локалног нивоа за набавку опреме како би могли да постану самостални и успјешни.”

Петровић је данашње конференције поручио да би тако млади и успјешни људи имали прилику да запосле још људи, а да би се тиме створио повољан пословни амбијент који би омогућио да што више становништва остане у Бијељини, Републици Српској и БиХ.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОСТАДИН ВАСИЋ

25.03.2022 06:37

Џаба вам сви уговори ако не одобри ентитетска власт, тј милорад звани додик, а пошто ниси у његовој породичној странци, шипак

ОДГОВОРИТЕ