У Јапану можете да исплетете своје чарапе док возите бицикл! (ВИДЕО)

Соуки Соцкс, мала фабрика чарапа у јапанској префектури Нара, осмислила је машину која омогуц́ава људима да плету сопствене чарапе док се возите бибиклом тј. окретањем педала на стационарном бициклу.

Занимљивости 23.03.2022 | 15:50
У Јапану можете да исплетете своје чарапе док возите бицикл! (ВИДЕО)

Осим ако нисте љубитељ плетења, прављење чарапа не звучи баш као забавно искуство. Ово је била стварност са којом су се бриљантни умови Соуки Соцкса суочили када су кренули да прављење чарапа учине узбудљивим за масе.

Срец́ом, упркос томе што су шансе биле нагомилане против њих, успели су да смисле генијалну справу која комбинује механичку машину за плетење чарапа и бицикл како би омогуц́ила практично свакоме да плете своје чарапе само педалирањем.

Названа “Цхариx”, машина је била веома популарна међу туристима од када је промовисана 2017. године

Машине за плетење тањих чарапа биле су у моди у Јапану 1990-их, али како је помпа око танких чарапа замрла, фабрике су престале да производе машине и оне су постале реликти прошлог времена. Међутим, Соуки Соцкс је успео да удахне нови живот овим машинама тако што их је повезао са стационарним бициклима и омогуц́ио посетиоцима фабрике да плету своје чарапе.

Пре него што почну да педалирају, посетиоци фабрике бирају величину чарапа као и купе конца које желе да користе. Специјализовано особље повезује навоје са машином, а када су готови, време је за педалирање.

Израда пара чарапа траје око 10 минута, довољно да ствари не постану досадне. Након што завршите са педалирањем, особље зашије “ножне прсте” и доврши плетене чарапе на лицу места, тако да их можете понети куц́и са собом.

Пошто се машине за плетење чарапа више не производе, кад год се неки део поквари, фабрика чарапа “Соуки Соцкс” мора да га направи по наруџбини како би њихов Цхариx пројекат наставио да траје, али интересовање јапанске јавности чини све вреднијим.

У ствари, потражња за чарапама плетеним на педале је толико порасла да је Соуки недавно лансирао нову опцију за купце.

С обзиром да је пандемија Ковида спречавала људе да путују онолико колико су некада, многи нису имали прилику да посете фабрику и сами плету своје чарапе, па је Соуки одлучио да њихов менаџмент ради педалирање уместо њих.

Цхариx Онлине тако сад омогуц́ава купцима да одаберу величину својих чарапа и 3 боје конца од укупно 36, пре него што одреде бициклисту са листе запослених у Соуки Соцкс-у, 68-годишњег председника Јасухикоа, председника Кохеија или генералног директора Мидорија.

Процес плетења се затим поставља на друштвене мреже као доказ. Цена пара чарапа преко Цхариx Онлине -а је 2.200 јена (око 18,50 америчких долара).


(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар