Чекамо ЕУ па да наставимо увоз нафте из Русије

Чекамо да ће ЕУ пронаће изузетак за треће земље и њиховој могућности да увозе нафту из Русије, као што је то јуче Фајненшел Тајмс најавио. Ако не, онда морамо да тражимо рјешење јер не можемо, и не смијемо да дозволимо да наши грађани буду и дан без нафте, рекао је предсједник Александар Вучић јутрос на ТВ Пинк.

Србија 23.03.2022 | 10:06
Чекамо ЕУ па да наставимо увоз нафте из Русије

Подсјетимо, уколико до 15. маја Европска унија не донесе другачију одлуку, Нафтна индустрија Србије више неће моћи да увози нафту.

Нови пакет рестриктивних мјера, забрањује компанијама из Европске уније да обављају трансакције са руским државним компанијама. Али, додатно, компанијама из Европске уније није дозвољено ни „пословање са субјектима у трећим државама, које су у већинском власништву санкционисаних руских компанија”.

Како је јуче објавио Фајненшал Тајмс, Европска унија ради на разјашњењу новог сета санкција против Русије како би омогућила земљама Западног Балкана да настави са куповинама фосилних горива из Русије.

Овај потез следи након жалбе наше земље да може доћи до несигурности у снабдјевањем горивом усљед нове рунде рестрикција, пренио је Фајненшал Тајмс.

Предсједник је подсјетио да у Србији има довољно хране, док несташице истовремено харају Европом.

– Имамо једну земљу која нам припријети ако нећемо да им дамо храну. Велики је и притисак тајкуна и великих ланаца и да њима дамо – рекао је Вучић.

Бићемо успјешнији од осталих, треба да враћамо људе из иностранства, а истраживања већ показују да их се све више враћа – рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да Србија много брже расте него Хрватска.

– За 25 одсто БДП им био већи него нама, а данас је изједначен. Вјерујемо да ћемо ове године имати већу стопу раста и вјерујем да ћемо по први пут бити испред њих – рекао је Вучић.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЧЕКАЈ,ЧЕКА ......Е

23.03.2022 10:02

ДА ТРАВА НАРАСТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцицу

23.03.2022 10:25

Видим ја вас БДП па сезонци долазе у ХР на море да би зарадили за зивот. Ако ти је то програм пред изборе да узимас ХР у уста онда ти је лос предизборни програм.Не заборави да требас и ХРов потпис за улаз у ЕУ,али цес и добити услове од ХР које цес морати испунити,,или правац исток Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре вуцицу

23.03.2022 12:50

Прије ће се ЕУ распасти и близу је тог сценарија, него што ће Србија ући у исту.

Name

Ре Ре вуцицу

23.03.2022 18:04

Едукација није на одмет