Вучић показао како се земља води у кризним временима

- Како се и у кризним временима земља може успјешно водити показује и примјер Србије, која је обезбиједила залихе животних намирница не само за себе, него и за земље региона. Будући да је БиХ једна од неколико земаља којима Србија планира извозити храну, можемо бити само захвални што наша матица има одговорну власт и што се по ко зна који пут на њу можемо ослонити.

Република Српска 21.03.2022 | 18:43
Вучић показао како се земља води у кризним временима

Увјерен сам да би, поред одлуке о могућности извоза, уколико бисмо били у потреби, од Србије могли очекивати и помоћ, што су до сада толико пута учинили. С друге стране, поражавајуће је што Република Српска, као плодна и ресурсима богата земља, уопште треба да се редовно ослања на помоћ Србије и што чак нема ни Робне резерве – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Бореновић је подсјетио да и у јеку пандемије вируса корона Република Српска није имала ни основну медицинску опрему, па нас је Србија снадбијевала сталцима за инфузију и другим медицинским средствима, а да БиХ није набављала вакцине, него су се грађани оба ентитета ослонили опет на Србију. 

- У исто вријеме, поновићу, нама су уништене Робне резерве, говори се о некој интервентној набавци основних животних намирница, што је и даље у некој магли, јер нема прецизних података. За разлику од Србије, чији су грађани скоро на дневној бази од стране предсједника Вучића и највиших државних функционера информисани о свим набавкама које проводе.

Док одговорна власт тако ради, код нас је СНСД спријечио смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице и укидање акциза на гориво, да би одлуку о томе послао на процедуру у Народну скупштину Републике Српске, па да би опет некада вратили у надлежне заједничке институције – прецизније речено, да би одуговлачили и да не би усвојили одлуке које би олакшале живот сваком човјеку.

Осим појефтињења основних животних намирница, што је већ требало бити у процедури, данас је пети дан да грађани Републике Српске и БиХ гориво не плаћају 40 фенинга по литру јефтиније, за шта је највећи кривац СНСД – поручио је Бореновић. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боки Србац

21.03.2022 17:57

Тачно, овај наш узурпатор само проси од Србије, а себи и својој породици покраде све вриједно у Републици Српској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

21.03.2022 17:58

Па ред на СНСД да у "акцизној коалицији" блокира,да није Додик био на реду,урадили би исто то његова братија Бакир и Човић,само ред био на Додика.Сад кад врате у Дом Народа,видјећеш ко је реду да по други пут блокира.Не може сваку кризу исти испасти "го*но",мора то "циклично" БАГРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

21.03.2022 19:31

Идите брате у Србију ими да имамо нормалног предсједника који није националиста ова држава би била мала Њемачка али овдје сваки биједник одједном богат

ОДГОВОРИТЕ