У Бијељини од сутра позоришни фестивал "Дани комедије"

Позоришни фестивал "Дани комедије" биће одржан у Бијељини од сутра до петка, 25. марта, а на програму је пет представа позоришних трупа из Србије и Републике Српске, најављено је из Центра за културу "Семберија".

Република Српска 20.03.2022 | 10:52
У Бијељини од сутра позоришни фестивал "Дани комедије"

Фестивал ће сутра отворити представа "Ожалошћена породица" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке коју је по тексту Бранислава Нишића адаптирао и режирао Никола Пејаковић.
Улоге играју Жељко Стјепановић, Николина Фригановић, Љиљана Чекић, Александар Стојковић, Слађана Зрнић, Љубиша Савановић, Ведрана Мачковић и Драгана Марић.

Позориште "Славија" из Београда у уторак, 22. марта, извешће представу "Комедија забуне".
Текст и режију је радио Раде Вукотић, а глумици су Јелица Сретеновић, Наташа Аксентијевић, Милица Јанкетић, Катарина Барјактаревић, Немања Јаничић, Пеђа Дамњановић, Саша Јоксимовић и Огњен Дрењанин.

За сриједу, 23. март, најављена је представа "Скупштина" у извођењу Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке. Представа је рађена по тексту Кристине Клементе, редитељ је Иван Плазибат, док улоге играју Александар Стојковић, Наташа Иванчевић, Ања Илић, Сенад Милановић и Марко Недељковић.


Представом "Битанга у боји" у четвртак, 24. марта, публици ће се представити глумци из београдске Агенције "Сцена" од 20.00 часова. Текст је радио Вања Булић, режију Теа Пухарић, а играју Маја Шаренац, Тијана Упчев, Милош Ђорђевић и Милан Чучиловић.

Посљедње фестивалске вечери - у петак, 25. марта, биће одиграна представа "Ноћна стража" београдског "Атељеа 212". Текст је радио Федор Шилија, а режију Борис Лиешевић. Глимци су Горица Поповић, Гордан Кичић, Тамара Драгичевић, Јелена Ђокић, Ненад Ћирић, Јелена Ступљанин, Стефан Бундало, Урош Јаковљевић и Јелена Петровић. Све представе биће игране од 20.00 часова у великој сали Центра за културу. Појединачне улазнице за представе коштају од 15 до 20 КМ, а комплет 65 КМ. Број мјеста је ограничен, а представе ће бити одигране уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац

20.03.2022 10:15

Комедија ми је вец 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

20.03.2022 10:23

Јесу ли позвали Зеленског?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахха

22.03.2022 21:18

Комедију гледамо већ 30 год. Само не мјења се репертоар па нам више није смјешно

ОДГОВОРИТЕ