Бањалука: Нова радна мјеста поново пред одборницима

На петој ванредној сједници Скупштине града, која је заказана за уторак, 22. март, пред оборницима ће се поново наћи тачка која се односи на продају непокретности – производне хале у Пословној зони „Рамићи – Бања Лука“, јавним надметањем – лицитацијом.

Република Српска 19.03.2022 | 16:39
Бањалука: Нова радна мјеста поново пред одборницима

Градоначелник Драшко Станивуковић више пута је истакао како је ријеч о изузетно великој инвестиција у Бању Луку, која је од јавног интереса.

-Шта вам вриједи празна земља, празна хала? Зар није боље пронаћи модалитете који ће помоћи да ту дођу људи, да раде свој посао, а при томе да запосле наше људе. Написали смо приједлог у извршењу буџета да се обавезујемо да сав приход од тога мора бити враћен управо у Пословну зону „Рамићи“ , дакле да тај новац уложимо у инфраструктуру, канализацију, путеве, земљиште, у уређење исте зоне. Тако правимо круг у једном озбиљном дјеловању – рекао је градоначелник Станивуковић.

Поручио је како Град располаже халом која је десет година празна, те која је сама по себи специфична из неколико разлога.

-Причамо о хали која има своје димензије и свој нагиб. У њу не може свако да уђе и да у склопу ње обавља своју дјелатност. Она је намјењена за специфичне послове. Због тога ју је и тешко продати било коме. Свако ко уђе у ту халу, мора додатно да ради на њој – поручио је градоначелник.

Самим тим, инвеститор треба да додатно уложи, како би обављао посао на квалитетан начин.

-Мораће да уреди један дио, да набави процесну опрему, да дотрајале ствари замијени. Дакле, инвеститор, који уђе у ту халу, имаће додатна улагања, али велика је ствар продати ову халу и запослити око 300 људи – рекао је он.

Додатно, потребно је напоменути да ће се из ове хале извозити производи даље ка земљама Европске уније.

-Италијански инвеститор, који је заинтересован за улагања у Пословну зону „Рамићи“ ту би отворио ливницу, у којој би се налазила најсавременија опрема која се набавља из Европске уније и азијских земаља. Вриједност опреме која ће бити уложена у ту халу је око 60 милиона КМ – поручио је градоначелник.

Градоначелник Станивуковић још једном је подсјетио на чињеницу да чак четири инвеститора желе да купе поменуту халу.

-Имамо два човјека која већ послују у Рамићима, једног инвеститора који послује на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине, те наравно, италијанског инвеститора. Морам да вам кажем да је овдје у питању лицитација, дакле, ко понуди више, он ће ту халу и да купи. Сви ти инвеститори са нама су обавили разговор – напомиње градоначелник.

Како каже, потребно је да се распише лицитација, те онај ко понуди најбоље за Бању Луку, на лицитацији ће и проћи.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Милица

19.03.2022 15:55

Нису то нова радна мјеста, већ нови лоповлук. Сјаши Курта да узјаше Мурта. А сви се као брину за народ, док се народ узда само у се и у своје кљусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

19.03.2022 17:34

Док је ове лоповске секте,нама нема напретка. Луди дјајиц све блокира.

Name

Драле

19.03.2022 16:01

Хахаха производе извозити према еуропској Унији. Ја мислио вама западно све мрзно а сад ваља запад кад треба ста продати да би се зивјело.Продај далеком истоку мајцици Русији клептомане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&

19.03.2022 16:07

Зато треба. Мјењати. Политичаре. Младе. Кои ће радити. За плати. А не за своју. Породицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wwww

19.03.2022 16:08

Док је ове. Власти. Идемо у бједи. Нема. Посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ду

19.03.2022 16:27

А засто би неко улозио инвестиро у тудју куцу и засто укуцани сами не раде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

19.03.2022 16:38

Мозда се ипак људи смилују па тамо негде након 25 седнице и буде несто; д тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надреалиста

19.03.2022 16:53

Нова радна места?хаха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

19.03.2022 17:15

О који радним мјестима прича кад је хала празна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће моци

19.03.2022 17:47

Неће ти дати Додиковци да урадиш добру ствар за БЛ. Они иду системом нек све пропадне само да тебе смакну са позиције. Ни Зељка те не може оцима гледати, Баја поготово. Добро се ти држиш друже с ким имаш посла свака теби част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.03.2022 21:52

Опасан картел је против тебе. А они бескицмењаци и сељобери из скупштинске већине од почетка све раде са једним циљем, а градјани БЛ су колатерална штета.

Name

За бањалуку

19.03.2022 18:05

Питајте Господина како је у Градску управу вец запослио 80 нових радника, и ако добро зна да ГУ има виска око 150 радника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бамби

20.03.2022 15:57

Наш народ неће киле, али воли слушати о отварању радних мјеста, хахаххааха

ОДГОВОРИТЕ