Навијач се везао за стативу: Будућност ће бити страшна

Младић који се везао за стативу на мечу Евертон-Неwцастле зове се Лоуис МцКецхние и има 21 годину. МцКецхние је објаснио и разлог због чега је прекинуо меч у Енглеској те какву је поруку желио послати.

Свијет 19.03.2022 | 10:06
Навијач се везао за стативу: Будућност ће бити страшна

Студент из Велике Британије носио је мајицу са натписом “Јуст стоп оил”. Желио је својим потезом привући пажњу на глобално отопљавање. Особе активне на друштвеним мрежама “ископале” су његов видео на Тик Току гдје је најавио свој потез на фудбалској утакмици.

“Здраво, моје име је Лоуис МцКецхние, имам 21 годину и студент сам машинства. Прекинућу фудбалску утакмицу и престрављен сам због тога, али мислим да пуно људи треба разумјети што нас чека у будућности. Милиони људи не знају да ће земља постати преврућа да би се на њој живјело. Масовна глад ће наступити због пропадања усјева, борићемо се за хљеб у пекари. Ковид-криза и рат у Украјини су слика страшне будућности”,  рекао је МцКецхние.

Британац је позвао људе и на протесте.

“Позивамо обичне људе да се придруже хиљадама оних који ће изаћи на протесте овог прољећа, стотине људи залагаће се да се не производе нафта и плин. Престаните с производњом нафте. Без размишљања, то ће зауставити штету”. 

Н1

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Сантино Леденов

19.03.2022 09:24

Да је дао "подршку" Украјини и написао неку паролу против Русије , данас би га ковали у звијезде , а овако , Младић ће бити дебело кажњен ! Здивљујуће је то, да је он свјестан, да је његова земље предводник овог зла које се дешава ! Све што је написао , 100% је тачно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бааа

19.03.2022 09:25

Па види се да си јос увијек само студент. Оцито немас јос ни возацку дозволу ни ауто. А једног дана кад одрастес и надјес неког посла, требаце ти и возацка и ауто, а самим тим и гориво. А да не прицам о томе како је лијепо уцити у топлој студентској соби, која се грије на гас. Одрасти децко. Треба те наци за 10 година и снимити како зивис без свега тога за ста се борис. Студент масинства, оцекивао би цовјек да је изасао у јавност са неким приједлогом, иновацијом, идејом, мозда ускоро и рјесењем, за то слузе факултети и наука. А он упао на терен и везао се за стативу?! Сколски примјер гдје нам је омладина, а гдје би требала бити. Ајмо сад сви изаци и везати се за неке голове, дрвеца, бандере, мозда несто и постигнемо, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бааа

19.03.2022 12:18

А где си ти одрастао кад си тако паметан?? Засто у Холандији сви возе бицикле шта мислиш? Додуше вероватно кад си се дочепао првог аута помислио си да је читав свијет твој и да ти нико раван није, остављамо будућим нараштајима загадјену планету и пустош

Name

Хе Хе

19.03.2022 14:35

Види се да си читао седмичне забавне часописе, до 1992. си се возао у запрежним колима, гријао уз "Смедеревац", туширао бокалом из лонца ,главна фурка ти је била домина у М.З. , али онда, после 1995. теби се неочекивано "посрећило", данас си чак у стању да се размећеш и "памећу" ! Ако ти је запрега још у животу,сачувај је за у будуће, требаће ти !

Name

Бааа

19.03.2022 16:37

Ја сам одрастао тамо гдје нема бициклистицке стазе од куце до сколе, факултета, посла. И да нема горива и аута/бусева, теско бих и у сколу исао, а и на посао. А гдје си ти кад не силазис са бицикла? И у тој Холандији ти видис бицикла по градовима, омладина, студенти се возају, а не видис како неко иде из околних села на посао, а ако видис објасни ми. Ако си вец у Холандији (контам да јеси, цим је користис као аргумент), онда знас колико се људи баве пољопривредом, стоцарством. Скоро свако домацинство ван града има несто као фарму. А трактори су им 3 пута веци од онога сто ми зовемо трактором код нас. Е сад ми јос објасни на ста би ти трактори исли кад би овакви као овај момак цак и успјели у својој замисли? Ајде кад си ти тако паметан (или паметна) настави дискусију па објасни. А ако ти падне на памет да поменес струју из конвенционалних извора енергије, као замјена за гориво и гас за гријање, или не дај Бозе струју из обновљивих извора енергије, боље немој одмах да ти казем. Успут, поздрав из Холандије.

Name

Драган

19.03.2022 09:26

Ма тебе брига за планетом и свијетом зељан си само медијске пазње и славе! Ако је пало на то да ти свијет спасавас,нек пропадне одмах!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

19.03.2022 11:44

Све у реду, али шта ти предлажеш?

Name

Георетy

19.03.2022 09:38

Бог те благословио, дијете. Назалост, у праву си 100% и то це сваки следеци дан да буде све оцигледније, али гордост запада, који гази све пред собом зарад властите користи, је тернутно прејака и води нас све у амбис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.03.2022 10:03

Ја би рекао да Русија таре тренутно све пред собом,а не Запад

Name

Ре Гоеретy

19.03.2022 16:27

Бог тебе благословио тако глупа

Name

Стивен Сегал

19.03.2022 10:26

Тузно и истинито

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

19.03.2022 11:26

Какво замајавање и скретање очију са суштинских проблема. Момче, то што ће бити, биће. Да прво зауставимо ратове, да ли си чуо за ужас у Јемену, државу у којој је 25 милиона становништа на рубу егзистенције, државу у којој је рат, рат за кога никог није брига, па ни УН,државу чија је највећа трагедија што њени становници нису бијеле расе? Да прво направимо од ове планете хумано друштво, друштво којим неће владати САД па да се онда позабавимо климатским промјенама, којих је било и којих ће увијек бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Да

19.03.2022 14:40

Ја сам о томе писао неколико пута, Саудиска Арабија сваки дан бомбардује Јемен, али од ови "забринути" никог није брига, то чак нема на Вијестима , оним "демократским" ! Зато у Саудиској Арабији и окружењу све пуца од демократије !

Name

тесла

19.03.2022 12:09

Овога мора да су камиле довеле на стадион.Нафта им преузе посао.Ил је рујо заврнуо цесму.

ОДГОВОРИТЕ