Компанија Моззарт се представила на првом Сајму за економско оснаживање жена

У Бањалуци је одржан први Сајам за економско оснаживање жена који је окупио 15 компанија, бројне предузетнике и представнике институција. Учешће је узела и компанија Моззарт која је свим заинтересованима, а посебно дамама, представила отворене позиције за запослење.

Република Српска 17.03.2022 | 20:03
Компанија Моззарт се представила на првом Сајму за економско оснаживање жена

Организатор догађаја је Фондација „Удружене жене“ са којом је регионални лидер у приређивању игара на срећу прошле године, уочи 8. марта, потписао Протокол о сарадњи. Зато је Моззарт са задовољством подржао први Сајам чији је циљ економско оснаживање жена које су претрпјеле насиље и које су незапослене. 

Економско оснаживање и запошљавање примарни је услов да жене које трпе насиље напусте насилну заједницу и наставе нормалан живот. Искористила бих прилику да се захвалим послодавцима на учешћу. Моззарт је једна од друштвено одговорних компанија која пружа подршку Сигурним кућама широм БиХ, која је опредијељена да се бори против насиља над женама и понуди им запослење, па се надамо наставку добре сарадње- каже Горица Ивић, извршна директорица Фондације Удружење жене. 

Овај сајам дио је кампање „За живот жена“ у чијем оквиру је одржана и панел дискусија на тему „Права жена у области рада и запошљавања“. Организацију догађаја подржали су Предузетнички центар и Градска управа Бањалука која је у протеклом периоду запослила неколико штићеница Сигурне куће у Бањалуци. О понуди за запослење даме су се интересовале на штанду компаније Моззарт. 

-Наше колегинице из ХР сектора представиле су понуду отворених позиција у нашој компанији, начин конкурисања, процес селекције кандидата, те процес обуке. Осим по друштвеној одговорности, познати смо као компанија која нуди одличне услове рада за све своје запослене, могућност напредовања у оквиру система што потврђује чињеница да смо у протекле двије године интерно унаприједили укупно 16 радника од којих је 12 напредовало са уплатних мјеста ка централи, а четворо је напредовало у оквиру централе. Тренутно у систему имамо 31 радницу која је на трудничком или породиљском одсуству и чија права су у потпуности испоштована. Стога поручујемо свим дјевојкама и женама да су им наша врата отворена- каже Марија Раниловић, менаџер корпоративних комуникација Моззарта. 

Учешћем на овом сајму Моззарт наставља своју мисију у заустављању насиља над женама и њиховом економском оснаживању. Наиме, недавно су у БиХ покренули протекат „Стоп насиљу над женама“ заједно са Агенцијом за равноправност полова, при Министарству за људска права и избјеглице БиХ, те Гендер Центром Федерације БиХ.

У оквиру овог пројекта обишли су и уручили вриједне робне и новчане донације Сигурним кућама у Тузли и Мостару. У посјети штићеницама на југу БиХ придружио им се и познати фудбалер Тони Шуњић. 

Моззартову мисију радо је подржао свјетски, а наш фудбалер Един Џеко, који је заједнички са супругом Амром, успјешном предузетницом и мајком, поручио „Стоп насиљу над женама“, носећи мајице са тим натписом. 

Подршку овој идеји дали су и фудбалери Леотара и Зрињског носећи мајице са истом поруком прије почетка званичног меча. 

Из Моззарта најављују да ће ускоро да обиђу и остале Сигурне куће широм БИХ и уруче им донације као знак подршке, а женама и дјевојкама које су у потрази за сигурним запослењем да им се јаве на мејл адресу посаобих@моззартбет.цом

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар