На сједници владе умало туча због санкција Русији

Након провокација и увреда на данашњој седници Владе Црне Горе умало није дошло и до физичког обрачуна, који су спречили министри, рекли су подгоричким Вијестима саговрници који су присуствовали инциденту.

Регион 17.03.2022 | 18:44
На сједници владе умало туча због санкција Русији

До инцидента је дошло у тренутку када је требало да се усвоји одлука о проширењу санкција Русији.

Саговорници Вијести испричали су да је министар спољних послова Ðорђе Радуловић одмах ушао у препирку са министром економског развоја Јаковом Милатовићем, који га је претходно, наводно, провоцирао.

Уследиле су међусобне провокације, а потом и увреде.

"Почни да тренираш бокс, јер ћемо се срести", наводно је Радуловић рекао Милатовићу.

Након тога умало је дошло до туче, али су већи инцидент спречили чланови владе, који су раздавајали двојицу министара.

Разговор Радуловића са министром финансија и социјалног старања Милојком Спајићем нису смирили страсти, јер је, како наводе неименовани извори, министар спољних послова чим им је пришао Милатовић, који је наводно, кренуо са новим увредама...

"Милатовић му се смејао и све време га провоцирао. За време седнице, док је Радуловић говорио, Милатовић му је добацивао ''ти си наш просветитељ", "ти си наш Доситеј Обрадовић''", рекао је саговорник Вијести.

У свађу министра Радуловића, наводи се, умешала се иминистарка просвете, науке, културе и спорта Весна Братић, која је ушла у вребални сукоб са министром спољних послова, али и са Спајићем и Милатовићем.

Радуловић је за Вијести потврдио да се десио инцидент не износећи детаље.

Он је рекао да се "закачио са другим колегама око неких "старих ствари".

На питање због чега се у саопштењу владе тврди да је био непристојан, Радуловић је казао да је било размоилажења и дискусије, али да премијеру није рекао ништа непристојно сем ако се не мисли на његово одбијање да напусти седницу док се не усвоје договорени закључци.

Из владе је раније данас саопштено да седница "није прекинута само у процедуралном делу, већ и у исказаном непоштовању и непристојном понашању министра Радуловића према премијеру Здравку Кривокапићу".

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоран

17.03.2022 18:21

ЕКСПЕРТИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Празан стол

17.03.2022 19:59

И глад пријете....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир.В3

17.03.2022 22:06

Пропаст и само пропаст народ који је продо и издао и вјеру и дрзаву,њима пријети карастрофа.нерадници и лопови