Украјина је жртва велике игре у промјени свијета

Украјина је жртва велике игре у промјени свијета, који се дијели на глобализам 21. вијека и нови источни блок који стварају Русија и Кина. Оно што је сигурно да у новом поретку не може бити неутралних, поручили су саговорници у емсији "Глобално".

Република Српска 16.03.2022 | 23:11
Украјина је жртва велике игре у промјени свијета

Нико не зна шта се заиста дешава на фронту у Украјини, јер је на снази пропагандни рат у коме обје стране пласирају информације, које им одговрарају, каже Богдан Стојановић са Института за међународну политику и привреду, истичући да све што се дешава треба узети са резервом.

“Ствари нису црно бијеле, ако посматрамо посљедњих мјесец дана то формално - правно јесте агресија Русије, али ако посматрамо ствари осам година уназад, над руским становништвом провођен је културни геноцид, укинут је језик, иако су то два братска народа. 20 милиона Украјинаца говори руски, 10 милиона Украјинаца на попису је изјавило да им је руски матерњи језик.” , каже Богдан Стојановић са Института за међународну политику и привреду.

Украјина је жртва велике игре у промјени свијета, каже Драшко Аћимовић, бивши амбасадор БиХ у Бриселу.

“Највећи кривац свега овога је Петро Порошенко, бивши предјеник Украјине, он је донио закон о језику, потписао Мински споразум, за који је знао да се не може испунити, гурнуо тај проблем Зеленском, направио сав овај хаос.”, истиче Аћимовић.

Русија је усред санкција ушла у нови начин живота, на који много људи није навикло, кажу саговорници.
 
“Иде се до те мјере да се избацују руки студенти са универзитета, ево питање је да ли ће Медведев моћи да наступи на Wимблдону. До те мјере се иде у једну врсту санкционисања обичног народа, да се избацује Достојевски из уџебника у западним школама, то ће оставити посљедице по руску страну.”, каже Стојановић.

Због санкција ће милиони људи у Русији остати без посла, каже Аћимовић, истичући да није толико важно да ли ће Русија званично ући у бакрот, колико је важан стварни, унутрашњи банкрот земље.
У обрисима новог свијета земље попут Кине или Индије желе да буду признате као велике силе, каже Стојановић и додаје да ће Кина бити главна осовина новог источног блока, јер је једина држава која  може да се носи са САД-ом.

Подјела између глобализма 21. вијека и другог дијела, који се ствара сад у Русији, то су та два модела којима ће се морати придружити, каже Драшко Аћимовић, бивши амбасадор БиХ у Бриселу.
“Да ли ће се Индија придружити западном свијету који живи у 21. вијеку или ће се придружити руском моделу, то ћемо видијети. “, каже Аћимовић.

Док се заврше економски и финансијски интереси, онда ће обје стране морати да сједну за преговарачки сто и да се договоре, али оно што је жалосно је да људи гину, поручено је у емисији "Глобално" БН телевизије.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ипе

16.03.2022 22:39

Срби боље вам је да сједите "за столом" него да будете "на столу",сви волимо овдје западни начин живота,а традиционалне вриједности и братске народе као свој народ да гледамо. Русија никад није помагала као што је Америка,и са Америком Српски народ има више успјешне историје,него кад су Руси имали свој утицај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.03.2022 06:38

Има америцко бомбардовање.

Name

Адвокат

17.03.2022 06:43

Ево још једног који сумња у Пућина. Овако никад нећемо стићи у Русију

Name

И аналитицари

17.03.2022 06:14

Засто не спомињете Кину која се дистанцирала од агресије Русије, и која је ускратила помоц Русији у наорузању и храни! Какви сте ви демагози , зар је Пољска крива била Њемацкој сто су је прегазили заједно са Русима? Тразите зртви греске због које је зртва а не осудјујете агресора- васе дипломе и курсеви су за контејнера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КВ

17.03.2022 06:18

Људи погледајте слике из Руских продавница и биће Вам све јасно. 75% Руса уопште "не зна" да је рат. Више несташица има у Европи него у Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сисмис

17.03.2022 06:59

Нису битни срби ни украинци битно да се русија унисти и ЕУ исцрпи будалама је јасно да је ово сукоб Америке и кине а руси и украинци нек гину

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

17.03.2022 07:24

западна цивилизација у распаду планира нове пландемије, нова експериментална пелцовања и брњице..... тако да зивимо нецемо, а не вјерујемо ни овима са истока бас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

17.03.2022 07:42

Цињенице : 1)Украјина је зртва . -Украјински резим је дуго година врсио злоцине према становницима Украјине посебно у Домбасу ? -Украјински резим је одговоран за рат у Украјини . -Украјинска власт је одговорна за рат измедју Словена? 2)Русија је одговорна за :и) За унистење и слом Царске Русије , ии)за лосе паковење СССР-а, иии) за лосе распакоавње СССР-а ,ив) за лосе стање у Руској Федерацији ,в)за повлацење Руске Федерације са територија пријатељских дрзава ,ви) за препустање територија пријатељских дрзава другом утицају , виии) за пропустање ресавања ситуације у Украјини на миран нацин а за то је било много много времене ,па и за време власти Јануковица , иx)за рат са Украјиним и Словенима , x) за неправовремено ,нерационално,не одговарајуце ,не применљиво стабилно одрзиво деловање према дрзавама и људима .....то су старсни пропусти и недостаци политике силе као сто еј била Русија ?!. xи)сада то плацају многи јуди укљуцујуци и Русе . 3)САД,Запад , је много одговоран за нестабилност у свету за агресије на многе дрзаве ,за разаранеј многих дрзава , за унистење многих људи .Запад је одговоран за изазивање нереда нестабилности , непостовање медјународног права .На такве реалкције могуце су слицне реакције других угрозених ... .Запад је завадио Русе и украјинце (сада , а раниеј и многе друге ) рацунајуци да це тако САД доминирати лаксе ...али то је греска и кратковида политика...ово јаца поделе на две групе дрзава , која једну другу не мозе да победи али це многе цланице и једне и друге групе бити угрозене ... 4)Проблем људи је навијање а не реалност , полтронизам и слицне глупости су на сцени ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Руска Крајина

17.03.2022 08:46

Није бољсевицком политиком постала Украјина, овога не би ни било..... То је једна вјестацка тборевина која не мозе имати будуцност, силом и отимањем идентитета других..... Просго нестане идентицним нацином као сто се и твори...

Name

Слобода

17.03.2022 07:53

Рат Против Русије Воде Украјински Националисти. Тацније Украјинаки Фасисти. Русија да није ово сада урадила. Десило би се обрнуто. УКРАЈИНСКИ ФАСИСТИ (ТЕРОРИСТИ) КОЈИ СУ ПОД КОНТРОЛОМ ЗАПАДА ЗАСИГУРНО БИ ИСЛИ КА НАТО САВЕЗУ И МОГЛИ БИ СВЕ НУКЛЕАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ УЗ ПОМОЦ ЗАПАДА СА ИСКОРИСТЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ.ПОДРЗАВАМ РУСКУ ВОЈНУ АКЦИЈУ ПРОТИВ УКРАЈИНСКИ НАЦИОНАЛИСТА КОЈИ СУ СЕ ОКРЕНУЛИ ПРОТИВ СВОЈЕ БРАЦЕ. КИЕW ЈЕ МОГАО У ИСТО ВРЕМЕ ИМАТИ ДОБРЕ ОДНОСЕ И СА БРИСЕЛОМ И СА МОСКОВОМ АЛИ НАЗАЛОСТ ТО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО И ЗАТО ЈЕ ДОСЛО ДО ОВОГА. ПУТИН ТРЕБА ИЦИ ДО КРАЈА СВЕ НУКЛЕАРНЕ СТАНИЦЕ У УКРАЈИНИ КОЈИ ИМА 5 ТРЕБА ЗАУЗЕТИ И НИКАДА ВИСЕ НЕДАТИ ПРИЛИКУ ДА БУДУ У РУКАМА УКРАЈИНСКИ НАЦИОНАЛИСТА (ТЕРОРИСТА)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

17.03.2022 08:38

Није. Она је зртва руске агресије.

ОДГОВОРИТЕ