Учинићемо све да радници Водовода добију плате

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је АД „Водовод и канализација“ Бијељина и разговарао са радницима и руководством овог предузећа о проблемима који оптерећују њихово пословање и могућностима Градске управе да им пружи помоћ и подршку.

Република Српска 16.03.2022 | 15:43
Учинићемо све да радници Водовода добију плате

"Као што сам обећао на претходној сједници градске Скупштине, дошао сам да непосредно разговарам са руководством и радницима „Водовода“, јер сматрам да сви који су добили народно повјерење морају те људе одговорно погледати у очи, ма колико ситуација била тешка. И поред свих проблема у којима се „Водовод“, због неодговорности претходног руководства, нашао, радницима сам саопштио да ће Градска управа учинити све да до краја текућег мјесеца приме бар једну од двије заостале плате", казао је Петровић.

Додао је да заједно са руководством предузећа раде на проналажењу рјешења којим би „Водовод“ измирио нагомилане дугове према добављачима и Пореској управи, али радници и њихове породице, који су већ два мјесеца без примања, су нам приоритет у овом тренутку.

"Такође, саслушао сам и ставове запослених о неправилностима и неправдама које је претходно руководство према њима учинило доношењем акта о унутрашњој организацији рада, тзв. „систематизацијом“, а посебно је важно што сам имао прилику да од радника чујем нове и важне детаље о, извјесно криминалним, радњама којима је буџет „Водовода“ и Града Бијељина оштећен за вишемилионске износе", истакао је градоначелник Петровић.


 
Градоначелник је додао и да ће одржати још један састанак са радницима и руководством „Водовода“ у наредних мјесец дана, као и да је спреман да, колико год је потребно, ради и разговара са свима како би пронашао рјешење за спас овог стратешког предузећа.

Позвао је и све раднике „Водовода“ и грађане да, у складу са својом законском и моралном обавезом, надлежним службеницима Полицијске управе и Окружног јавног тужилаштва у Бијељини доставе све информације о нелегалним радњама које су оштетиле ово предузеће и довеле га у, замало, безизлазну ситуацију.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Млађи референт

16.03.2022 16:06

Зна се ко је уништио водовод Перковић и замало амбасадор....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.03.2022 17:16

Ста ради суд? Сто се не суди оним папцима,који су све покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Митриц

16.03.2022 21:27

Нека се радници наједу шупље приче зване кривична пријава. Не треба вам дати плату.

Name

Стана

16.03.2022 20:14

Нека Предраг Перковић врати дјелић опљачканих милиона, и ето радницима плате за годину дана. Али ти радници нису ни заслужили плате. Већина их је запослена преко страначких веза. У Водоводу нико ништа и не ради, мирно посматрају пљачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

17.03.2022 06:05

Било је људи који нису плате примали по 2, 3 године. Нису им уплацивани пензионо и здравствено. Па се нико толико није о њима бринуо. Ту више има страначких ухљеба који ниста не раде а примају плата. Пола тога треба послати на биро. Народ плаца воду као ни један град у РС. Иста цијена пијаце и отпадне воде. И додато још којекаквих намета. И опет мало. Док је било, сви су ћутали а знали да се краде. Кад је све покрадено, сада се диже халабука. Узми од оних који су покрали. Гдје је суд , ста ради?

ОДГОВОРИТЕ