Потребна помоћ Владимиру Станојевићу

Први болове у бубрезима четрдесетперогодишњи Владимир Станојевић из Источног Новог Сарајева почео је да осјећа прије више од три деценије. Након медицинских испитивања утврђено му је тешко обољење бубрега које се манифестује одумирањем ћелија за прочишћавање крви.

Република Српска 15.03.2022 | 21:46
Потребна помоћ Владимиру Станојевићу

Владимир од маја прошле године три пута седмично одлази на дијализе, које додатно исцрпљују његов организам.

"Некад добро поднесем дијализу , али у више случајева као да ме камион прегазио. Није ми до живота, одем у седам , а завршим око 11:45 часова, истиче Владимир.

Владимир каже да се тренутно добро осјећа, међутим честе дијализе утичу на остале органе, који временом могу да ослабе . Једини начин за опоравак  је трансплатација бубрега, за коју је потребно око 150 хиљада марака. 

"Трансплатација би се радила у Бјелорусији, јер су они најбољи. Кад скупим новац треба да закажем обраду у Бјелорусији и кад све то обавим чекам бубрег", наводи Станојевић.

Период чекања бубрега може да потраје и до  неколико мјесеци.

"Ту мора да се поклапа доста ствари. Мора да се поклапа ткиво и они кад нађу бубрег који мени одговара, они ће мене позвати и ја имам неких 12 часова за одлазак у Бјелорусију, наводи Владимир и додаје да кад операција прође, долази нови живот

Нови живот, од којег Владимира дијели 150 хиљада марака, засигурно ће обиљежити звуци виолине. Вилиона му у овим тешким животним тренутцима  помаже да остане позитива, иако то често није лако.

"Моја виолина, она ми је све у животу. Прво моја породица па онда виолина. Тако заборавим све, каже Владимир.

Да би заборавио све што је обољење бубрега донијело са собом, односно да би све постало дио прошлости виолинисти Владимиру Станојевићу потребна је помоћ свих нас.

Контакт телефон 065 / 632 - 548 - ВЛАДИМИР СТАНОЈЕВИЋ

Број жиро рачуна - Сбербанк - 5674835900130181

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Висња

16.03.2022 06:02

Срамно да је народ доведен до оваквог стања да сам себи мора плацати лијецење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

16.03.2022 13:24

Ко брине бригу о здрављу у РС-ој .? Нико то министарство је срамота.Једино се мозе похвалит бивси министар и народ који од своје немастине мора скупљати динар по динар за лецење дјеце и оваквих слуцајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

17.03.2022 00:32

Има ли проблема са донацијом, која се уплаћују на рачун Сбербанке из иностранства? По ономе што се пише и говори, све трансакције преко Сбербанком су блокиране?

ОДГОВОРИТЕ