Порука СНСД-у: Не саботирајте добре одлуке!

''Српска демократска странка нема ништа против да се наш приједлог стопе ПДВ-а на основне животне намирнице од пет одсто додатно смањи на нула и позивамо СНСД да не губимо вријеме без потребе него да већ сутра на сједници Дома народа уложе амандман на наш усвојени закон.", рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Република Српска 15.03.2022 | 15:27
Порука СНСД-у: Не саботирајте добре одлуке!

 Ми смо спремни, каже Шаровић, подржати амандман јер је наш првобитни приједлог који датира још од 2014. године био да основне животне намјернице, храна за дјецу и сјемена за сјетву буду ослобођена ПДВ-а'.

Шаровић подсјећа да је приједлог закона иза којег је стајао СНСД био да се та стопа ПДВ-а смањи на 10%.

''Њихов иницијални приједлог је био 10 одсто на шест мјесеци, док је наш првобитни приједлог био укидање ПДВ-а на основне намјернице неограниченог рока пошто је извјесно да ће ова економска криза потрајати. У жељи да дођемо до рјешења у корист грађана, а не да се надигравамо са СНСД, изашли смо са компромисним приједлогом да та стопа буде пет одсто'', објашњава предсједник СДС Мирко Шаровић.

''Уколико су њихове намјере чисте и одговорне а не надигравања, поигравање и манипулисање јавношћу, сутра на сједници Дома народа могу уложити амандман на наш закон и број 'пет' замијенити бројем 'нула', те на тај начин ослободити од плаћања ПДВ-а на основне животне намјернице. Све друго ће показати да њихове намјере нису искрене, да их не воде интереси грађана, него да су им мотив ситне политичке играрије и саботирање цијелог процеса ради њихових уских страначких интереса а не интереса грађана'', истиче Шаровић.

Он наглашава да је, нажалост, пред цијелим свијетом дуга и можда највећа економска криза у последњих 100 година, те да зато ослобађање од ПДВ-а не треба ограничити на рок од три мјесеца. 

“Рок од три мјесеца који је предложио Снсд је прекратак. Ништа се неће постићи јер ће криза трајати дуго. Због тога је приједлог СДС много бољи и самим тим што ову стопу не ограничава на било које вријеме, наглашава Шаровић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татар

15.03.2022 15:18

Саровицу ти тиме директно ударас на неције дзепове

ОДГОВОРИТЕ