ЕУ без накнаде за земље ЗБ које су подржале санкције

У Бриселу кажу да су захвални земљама Западног Балкана које су подрзале ЕУ санкције против Русије, али не наводе да планирају компензационе фондове за штету које би те земље могле да претрпе због овог усклађивања са ЕУ мерама.

Свијет 15.03.2022 | 14:58
ЕУ без накнаде за земље ЗБ које су подржале санкције

На питање македонских медија да ли ће ЕУ на било који начин новим издвајањима помоћи земље региона због кризе у Украјини, а посебно оне чије привреде могу да изгубе због прикључивања ЕУ санкцијама, у Бриселу одговарају да ће ЕУ наставити да ради заједно са Западним Балканом и да га подржава.

У Европској комисији кажу да је шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ тренутно у посети Северној Македонији и Албанији где је изразио захвалност због њихове стопроцентне усклађености са спољном и безбедносном политиком ЕУ, укључујући и санкције русији.

“Високи представник је изразио захвалност и предочио подршку коју ћемо пружити тим земљама у контексту конфликта у Украјини. ЕУ већ има значајан инвестициони програм за земље Западног Балкана који је успостављен пре инвазије на Украјину. То је новац који ЕУ улаже у овај регион, а ту је и подршка коју дајемо током пандемије. ЕУ стоји уз земље Западног Балкана и ова посета је даљи доказа тога”, кажу у Комисији.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лео

15.03.2022 14:16

Све ће друг Путин надокнадити, не секирај те се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

15.03.2022 16:31

Који смо ми балканци морони, то нема ни у цртаном филму. Уводимо санкције Русији, а тако их уводимо и сами себи, да угодимо ЕУ. Сиромасимо ионако сиромасне дрзаве а заузврат (као и увијек) од ЕУ добијемо једну велику нулу. Па, потпуно су у праву, не бих ни ја у свој клуб примио људе који су милион пута показали и доказали да немају колективно ни пола моздане целије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њиховим мастовитим

15.03.2022 17:48

Методама ми смо деценујама под санкцијама много перфиднијим него ли Русија....

ОДГОВОРИТЕ