Што прије усвојити укидање акциза и мању стопу ПДВ

- У овом тренутку економске кризе и таласа поскупљења најважније је да се што прије усвоји укидање акциза на гориво и смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице. На потезу је Дом народа, чека се њихова одлука како би сви у БиХ што прије имали јефтиније гориво и ниже цијене у маркетима – рекао је народни посланик и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак, гостујући у Дневнику Д Федералне телевизије. 

Република Српска 11.03.2022 | 11:47
Што прије усвојити укидање акциза и мању стопу ПДВ

Црнадак је рекао да осуђује изјаву делегата СНСД-а у Дому народа Душанке Мајкић, која је рекла да СНСД  још увијек размишља да ли ће подржати ове мјере. 

- Да им толико није стало до људи и да су толико безосјећајни, не могу да вјерујем. Срећа је да је, према ставовима других политичких партија, довољно да бар један од четири делегата СНСД подржи укидање акциза и смањење ПДВ-а, па да закони прођу. Надам се да ће бар једна од те четири особе бити довољно храбра и показати љубав и осјећај за свој народ, да се ово изгласа и људима олакша свакодневни живот – истакао је Црнадак. 

Одговарајући на питање да ли Милорад Додик и СНСД настављају са враћањем надлежности, одговорио да то само они знају, али да је видљиво да се Додик повлачи, да се препао и да је очигледан страх код његових последњих наступа.

- На састанцима са њемачком министарком иностраних послова, америчким амбасадором и командантом ЕУФОР, није рекао ни ријеч о томе да за који дан почиње са радом Агенција за лијекове Републике Српске или да ће Српска ускоро формирати своју војску, ВСТС и Управу за индиректно опорезивање. Према томе, дјелује да СНСД одустаје од враћања надлежности, али треба сачекати још мало са закључцима – рекао је Црнадак. 

Он је истакао да је ова година сигурно година промјена у Републици Српској. 

- СНСД након 16 година одлази са власти, то се осјети на сваком ћошку. Очекујем снажан опозициони фронт који ће се окупити око заједничких кандидата. Народ ће сигурно препознати оне који су неприкосновена и бескомпромисна опозиција, који не калкулишу, који у себи носе клицу промјена и свјетло на крају тунела, мрака у којем се налази Република Српска – закључио је Црнадак. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

11.03.2022 11:09

Нисам за смањење акциза. Желим да институције Републике Српске несметано раде. Мала смо ми држава да можемо поднијети такве авантуре, засад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

11.03.2022 11:15

Хоће Мајкићка пензионерка то подржати, она није још довољно зарадила, она да бог не чује изгледа чека да је и сахране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

11.03.2022 12:32

То се неће десити барем у скорије вријеме. Баш њих брига за грађане ми им плаћамо и гориво да се возају,тако да им цијена није битна.Иду избори па видите коме дати глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бллл

11.03.2022 12:37

Бореновицу спасавај народ

ОДГОВОРИТЕ